StoritveTrgovine

Stoli za vse mogoče obremenitve

Pri izbiri pravega stola za določen namen gotovo pazimo tudi na to, da bo izdelek na dolgi rok dobro prestal vse mogoče obremenitve, ki jih lahko predvidimo. To pa ne pomeni, da bo v vsakem okolju najboljša izbira robusten in vzdržljiv stol – oblikovati moramo določena pričakovanja in predvideti konkretne obremenitve, šele nato se izkaže, kateri izdelki pridejo v poštev.

Stoli za največje obremenitve

Največje obremenitve gotovo prenašajo stoli, ki so redno v uporabi. Očiten primer so pisarniški stoli. Ti so vsak dan izpostavljeni dolgotrajnim obremenitvam, uporabljamo jih tudi po osem ur skupaj. Zato morajo biti pisarniški stoli seveda kakovostno izdelani in vzdržljivi, da ne bodo razočarali že po dveh mesecih uporabe. To je tudi razlog, zakaj so takšni stoli pogosto relativno dragi. Poleg tega morajo stoli, ki so namenjeni večjim obremenitvam, skozi ves čas uporabe nuditi tudi posebno udobje. Tudi to je naloga, ki jo uspešno izpolnijo le dobri pisarniški stoli.

Stoli za občasno uporabo

Nekateri stoli so namenjeni le občasni ali kratkotrajni uporabi. A pozor, to ne pomeni, da lahko pri njihovi kakovosti sklepamo kompromise. Barski stol je na primer resda v uporabi le 15 minut, a v kakšnih gostinskih lokalih je takšno pohištvo vseeno izpostavljeno stalni uporabi. Barski stol lahko ponudi nekaj manj udobja, saj tega posamezen uporabnik pri kratkotrajni uporabi ne bo pogrešal, a če se skozi čas na njem zvrsti veliko število uporabnikov, mora biti tak stol vseeno nadvse kakovosten in vzdržljiv, morda celo bolj kot kakšni stoli, ki so namenjeni redni uporabi. Tudi barski stol torej terja veliko pozornosti pri izbiri, pogosto pa tudi pošteno ceno.