Ostalo

Delovanje kaminov na bioetanol

So vam kamini na bioetanol poznani? Veste, kako tovrstne naprave sploh delujejo in zakaj so na sploh tako zelo priljubljene? Če se odločate v svojem domu ali kjer koli drugje za postavitev kamina, potem je dobro, da spoznate tudi kamine te vrste.

Kamini na bioetanol na trgu predstavljajo posebno vrsto dekorativnih kaminov. Uporabnikom v hipu lahko na povsem preprost način pričarajo izjemno prijeten ambient ter vzdušje, in to brez večjih gradbenih posegov ter velike investicije. So odlična priložnost za vse tiste uporabnike, ki ne želijo imeti opravka s pripravo drv za kamin, hkrati pa bi vseeno v svojem domu želeli pričarati prisotnost domačnosti in živega ognja. Ključna prednost kaminov te vrste je zagotovo tudi preprostost za uporabi. Sicer pa vam ponujajo tudi zelo široke možnosti za samo vgradnjo. Gorenje je povsem čisto, odlična novica je tudi ta, da zanj ne potrebujete dimnika.

Čisto zgorevanje brez dima ter umazanije

Na voljo so vam različni kamini na bioetanol, ki pa imajo skupni imenovalec. To je, da je zgorevanje čisto, brez kakršnega koli dima in umazanije. Bioetanol namreč velja za povsem naravno pa tudi obnovljivo gorivo, ki zgoreva brez dima. Vseeno pa je potrebno poskrbeti za dovod svežega zraka v prostor, kamor takšen kamin nameravate postaviti.

Na sploh pa se kamini na bioetanol delijo na ročne in na avtomatske. Uporabnik pri ročni različici odpre rezervoar in natoči gorivo. Nato pa samo z vžigalnikom, ki je praviloma priložen, prižge ogenj. Pri drugi različici kamina za to poskrbi sistem s črpalko goriva. V primerjavi z ročno vrsto so avtomatski kamini na bioetanol veliko bolj varni, ne nazadnje pa tudi bolj elegantni za samo uporabo. Gorenje praviloma poteka povsem kontrolirano ter počasi. Posledično lahko kar precej dolgo uživate v igri plamenov, in sicer ob minimalni porabi goriva.

Cena kamina na bioetanol

Cena kamina na bioetanol je odvisna od več dejavnikov. Odločilno vlogo zagotovo igrajo kakovost pa tudi varnost delovanja naprave. Kakovosten kamin oziroma gorilnik na ročno upravljanje stane nekje med tisoč in tisoč petsto evri. Za kakovosten kamin, ki se avtomatsko upravlja, pa boste odšteli nekje med dva tisoč in dva tisoč petsto evri.