splošno

Izbira dobre kuhinjske armature

V kuhinjskem prostoru se bomo še bolje počutili, če bo prostor primerno opremljen. Pri tem ne mislimo samo na jedilno mizo ter druge večje kose pohištva, temveč tudi na manjše elemente, ki prav tako ključno pripomorejo k dobri funkcionalnosti kuhinje. Ključno vlogo ima tudi kuhinjska armatura.

Čeprav se na prvi pogled ne zdi tako, je nakupovanje sodobne kuhinjske armature lahko precej zahteven proces. Še preden se odpravimo nakupovat tako pomembno opremo, je treba nujno določiti in prepoznati ključne potrebe ter želje. V specializirani prodajalni je na voljo izjemno veliko ponudbe. Pri izbiri ne neredko oziroma tudi za ceno. Za nas so bolj mamljive cenejše armature. Po drugi strani se je treba zavedati, da so cenejše armature za kuhinjo in druge prostore manj kakovostne, posledično imajo veliko krajšo življenjsko dobo.

Višina ter doseg izliva kuhinjske armature

Izlivi armatur za kuhinje se med seboj predvsem razlikujejo glede na višino ter doseg. Primerno višinsko točko izliva se določi glede na druge oziroma preostale elemente v prostoru. Če je na primer nad pomivalnim koritom ograjena omarica ali pa polica, se praviloma ne sme izbrati kuhinjske armature s posebno visokim vratom.

Za dolgotrajnejšo uporabo kuhinjske armature so nadvse dobrodošle keramične ploščice z diski. Keramične ploščice uporabnikom omogočajo, da bi iz zaprtega ventila kapljala voda. Keramika na sploh zagotavlja dolgoročno zanesljivost pri uporabi. Če jo primerjamo z gumo, je njena življenjska doba veliko daljša.

Prevleke kuhinjske armature

Armature za kuhinjo so lahko oblečene oziroma prevlečene z različnimi materiali. Potrebo je izbrati takšne materiale, ki se v slogu pa tudi sicer odlično ujamejo še z drugimi kuhinjskimi elementi. Večina od armatur ima polirano kromovo, bronasto ali pa nikljevo oblogo. Prav vse omenjene prevleke imajo poseben videz ter so dovolj trpežne.

Kot obloga za kuhinjske armature se še posebej dobro obnese krom. Gre za vrsto materiala, ki je izjemno trpežen, obenem pa je tudi povsem preprost za čiščenje ter vzdrževanje. Ravno zato je tako priljubljen v prav vseh komercialnih kuhinjah. Takšna oblika armature za kuhinjo zato predstavlja rešitev za dolgi rok uporabe.

Nikljeve kuhinjske armature pa na primer ustvarjajo prav poseben sijaj oziroma videz. Ponavadi so nikljeve obloge kombinirane z nerjavečim jeklom ali pa brušenim satenom.