splošno

Softshell jakne so odlična izbira za športnike

Ne glede na to, ali ste rekreativni športnik oziroma športnica ali pa se s športom ukvarjate profesionalno, je izjemnega pomena tudi to, kaj v času aktivnosti nosite na sebi. Oblačila namreč v zelo veliki meri vplivajo na počutje in ne nazadnje tudi na vaše športne dosežke, ki so lahko bistveno boljši ob uporabi kakovostnih oblačil in druge dodatne opreme.

In ker sodite v skupino vnetih ter zagnanih športnikov, so vam zagotovo zelo dobro poznane t. i. softshell jakne. Te vas na odličen način varujejo pred vetrom in vodo, obenem pa vam ponujajo še dovolj zračenja, da vas zaradi potenja ne zebe.

Zakaj je pomembna membrana jakne?

Softshell jakna je znana tudi po posebni membrani. To je tanka plast, narejena iz razširjenega politetrafluoretilena. Njegova temeljna značilnost je izjemno dobra odpornost proti vsem kemičnim vplivom.

Membrana deluje kot filter, ki vam omogoča, da se lahko rekreirate zunaj, in to ne glede na neugodne vremenske razmere, kot so, na primer, vlaga, dež, veter.

Kako izbrati pravo softshell jakno?

Ko si boste želeli kupiti kakovostno softshell jakno, boste morali pri nakupovanju biti kar se da previdni. Trg vam namreč ponuja zelo veliko izbire, a na žalost se lahko zgodi, da boste sicer kupili jakno, ki bo označena, da je softshell, a resnica bo kasneje popolnoma drugačna.

Prave softshall jakne boste lahko kupili samo v preverjenih oziroma specializiranih trgovinah s športno opremo. Ravno zato je najbolje, da takšne jakne nakupujete kar na teh mestih. In kako vendarle lahko hitro prepoznate, da ne gre za pravo softshell jakno? Preprosto: pod njo se boste hitro potili, ker pot zaradi slabe kakovosti ne bo mogel ven, temveč se bo zadrževal na vaši koži ter jo s tem ohlajal, posledično pa vas bo hitro pričelo tudi še zebsti.

Na povezavi si lahko preberete vodič, ki vas bo pomagal izbrati pravo jakno.