splošno

All on 4 v Sloveniji

Zobozdravniške storitve pri nas ponujajo tudi nekatere napredne rešitve, po katerih povprašujejo tisti, ki bi radi popravili močno poškodovano ali manjkajoče zobovje. Na tem področju poznamo različne protetične izdelke in spremljevalne storitve, seveda pa bo treba za dobro izkušnjo izbrati dobrega zobozdravnika. Katera izbira bo najboljša? Gotovo se bo najbolje obnesel zobozdravnik, ki se največ ukvarja prav s takšnimi posegi in lahko na tem področju ponudi širši nabor rešitev.

Ena izmed možnosti je tudi all on 4, ki označuje namestitev kompletne proteze, ki jo podpirajo štirje implantati. To je napredna rešitev, s katero lahko uspešno rekonstruiramo celotno zobovje. Je all on 4 v Sloveniji sploh na voljo? Res je, da te storitve ne moremo pričakovati kar pri vsakem zdravniku, bomo pa s pozornim brskanjem po ponudbi gotovo našli izvajalce, ki so pripravljeni tudi na takšne posege. To so seveda zasebni zobozdravniki, ki se ukvarjajo z naprednimi protetičnimi rešitvami. Takšne izvajalce se tudi splača izbrati, saj lahko ponudijo odličen končni rezultat in tudi zelo prijetno izkušnjo pri teh posegih. Sama storitev verjetno ne bo posebej obremenjujoča za pacienta, saj sodobni implantati omogočajo dokaj enostavno namestitev, je pa še vedno ogromno dela z načrtovanjem in pripravo protetičnih rešitev, pa tudi s samimi posegi. V nekaterih primerih so tudi implantati lahko nekoliko zahtevnejši, to je odvisno od vsakega primera posebej.

Na koncu se gotovo vprašamo še to, koliko all on 4 v Sloveniji stane. Na podlagi teh podatkov se mnogi odločajo, ali bodo storitve iskali pri domačih izvajalcih, ali pa bo morda bolj smiselno obiskati kakšne zobozdravnike v sosednjih državah. Na srečo je možno že pri nas najti dokaj ugodne ponudbe, in to pri čisto zanesljivih in izkušenih zobozdravnikih. Seveda all on 4 v Sloveniji še vedno zahteva znatno investicijo, cene se začnejo pri okoli 4000 evrih.