Ostalo

Prevare pri prodaji tonerjev in kartuš

Nakup tonerja ali kartuše za tiskalnike je za nekatere uporabnike bržkone dokaj zahtevno opravilo. Treba je namreč ugotoviti, kakšne izdelke sploh zahteva naš tiskalnik, nato pa se moramo še orientirati po široki zbirki različnih izdelkov, ki ustrezajo modelu tiskalnika. Kot da to še ni dovolj, obstaja nevarnost, da bomo naleteli na kakšnega neuglednega prodajalca, ki lahko povzroči še bistveno več slabe volje.

Še posebej, če se kupujejo originalni tonerji in kartuše za poslovno rabo, je pametno poiskati zanesljivega prodajalca za dolgoročno sodelovanje. V nasprotnem primeru se lahko namreč hitro zgodi, da naročeni originalni tonerji prispejo v pisarno, kjer se izkaže, da gre v resnici za ponaredke.

Nekateri prodajalci se poslužujejo še bolj zahrbtnih prevar. Izpraznjene tonerje in kartuše ponovno polnijo, pri čemer običajno uporabijo manj kakovostno poceni barvo. V izhodišču so bili to morda originalni tonerji ali kartuše, seveda pa z naknadnim polnjenjem izgubijo praktično vse prednosti, ki jih pričakujemo od originalnih izdelkov.

Pomote pri nakupu kartuš in tonerjev

Na srečo so takšne predrzne prevare redkost, neugledne prodajalce pa lahko hitro prepoznamo. A s tem se še ne otresemo pasti, ki se pojavljajo pri nakupovanju. Tonerji in kartuše za tiskalnike še vedno terjajo veliko pozornosti, predvsem pri nakupu preko spleta.

Hitro se lahko zgodi, da se zmotimo pri nakupu. Vsak model tiskalnika namreč zahteva prav poseben model tonerja ali kartuše, ni dovolj, da gre za preprosto istega proizvajalca. Prav tako so tonerji in kartuše za tiskalnike pogosto na voljo v več različicah – ne samo, da imamo na izbiro originalne in neoriginalne izdelke, izbiramo lahko tudi med različnimi kapacitetami, različicami barv in drugimi variantami.