splošno

Parket in njegovo vzdrževanje

Parket je zagotovo potrebno vzdrževati in ga obnavljati, če želimo da ohrani svojo funkcionalnost in lep izgled. Zelo dobro je potrebno poznati vrsto parketa, saj različni parketi zahtevajo različno vzdrževanje. 

Parket se velikokrat olji, zato da ohrani svoj lep izgled. Tako se ga tudi zavaruje pred morebitnimi poškodbami in praskami, ki nastanejo z dolgoletno uporabo. Na tržišču je širok izbor čistil in zaščitnih premazov, ki vam bodo pomagali pri vzdrževanju in ohranjanju parketa. 

Če imate malo časa in želite cenovno dostopen parket, ki bo vam in naslednjim generacijam služil še veliko let izberite hrastov parket ali pa gotovi parket. Ko se boste odločali za parket preverite ponudbo na spletu, prav tako pa se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo glede na vaš prostor in vaše potrebe znal najbolje svetovati kateri parket izbrati. 

Gotovi parket

Kadar je govora o kvalitetnih parketih, je gotovi parket zagotovo prvi med njimi. Če je gotovi parket narejen iz vrhunskih materialov vam bo služil mnogo let. Gotovi parket je odporen na udarce in poškodbe, ki nastanejo pri vsakodnevni uporabi. 

Zaradi velikega  števila nanosa laka je gotovi parket izredno odporen. Sestavljen je iz dveh slojev, zaradi katerih izredno dobro prevaja toploto in zvočno izoliranost. Gotovi parket se lahko polaga z lepljenjem na površino ali pa z plavajočo tehniko. Vzdrževanje takega parketa ni zahtevno in vam ne bo vzelo preveč časa. Brušenje pri gotovem parketu ni potrebno, zato se v prostoru ne nabirajo prašni delci, ki lahko izzovejo alergično reakcijo. 

Če želite kakovosten in dolgoročen parket, ki bo vašem domu dal lep izgled in občutek udobja je gotovi parket zagotovo prava izbira za vas in za vaš dom.

Sicer pa so vam na trgu na voljo še druge številne različice parketa. Vsaka vrsta parketa pa se ponaša s svojimi prednostmi ter seveda tu in tam tudi s kakšno slabostjo.