splošno

Nujna oprema za utrjevanje zunanjih površin

Pri delu na kmetiji in v drugih okoljih so zunanje površine pogosto zelo obremenjene, zato jih moramo posebej utrditi. Površine so običajno dokaj občutljive in hitro pokažejo znake uporabe, predvsem na kakšnih zelenicah in drugih urejenih območjih. Nekoliko drugače je sicer na površinah, ki jih redno uporabljamo pri živinoreji in drugih aktivnostih, a ravno tam moramo pogosto zagotoviti kar najboljše lastnosti te podlage. Na voljo imamo več opcij, ki lahko ponudijo zelo dobre učinke. Izbiramo predvsem med opremo, ki ima točno ta namen, čeprav so na voljo tudi izdelki, ki so nekoliko bolj vsestranski in omogočajo več načinov uporabe.

Med priljubljenimi opcijami so gotovo travne plošče, ki se uporabljajo na območjih, ki jih želimo ohraniti v kar se da lepem izgledu. Če želimo površine ohraniti zelene in zagotoviti zdravo rast trave, so travne plošče skoraj edina smiselna rešitev. Na obremenjenih površinah namreč ne moremo pričakovati, da bo vrhnja plast zemlje ostala na svojem mestu, trava zelo hitro pokaže znake obremenitev in kaj hitro nam ostane le še zemlja. Travne plošče prenašajo večje obremenitve in dobro ščitijo podlago, ob tem pa omogočajo uspešno rast trave in drugih rastlin.

Za podoben namen se uporabljajo pohodne rešetke, ki so sicer nekoliko bolj vsestranske. Medtem ko imajo travne plošče zelo jasno vlogo in jih vedno uporabljamo za utrjevanje zatravljenih površin, lahko pohodne rešetke uporabljamo za različne namene, ne samo za utrjevanje površin. Ta oprema je nepogrešljiva povsod, kjer moramo varno in zanesljivo stopati po nepredvidljivih površinah. Običajno so namenjena osebni uporabi, torej služijo za prehod ljudi, lahko pa pohodne rešetke v nekaterih primerih uporabimo tudi za podporo vozil in celo živali. Z nekaj domišljije jih lahko posrečeno vključimo v praktično vsako okolje, kjer se bodo izkazale prednosti te opreme, vedno lahko pričakujemo varno in zanesljivo podlago za stabilno stopanje po njej.