splošno

Najem viličarja

Viličar je vsestransko uporabna naprava, ki jo je dobro imeti v lasti, če redno delamo s težkimi tovori. Predvsem v skladiščih in podobnih okoljih so viličarji povsem nepogrešljivi, prav tako pa se pogosto uporabljajo tudi drugod, kjer imamo pogosto opravka s paletami in drugimi bremeni. Če pa se s takšnim delom ne srečujemo tako pogosto, temveč le občasno, je morda bolj pametno opremo najeti. Tako lahko močno znižamo stroške, vseeno pa lahko koristimo zmogljivosti in druge prednosti napredne opreme. 

Najti moramo ponudnika, ki omogoča najem viličarja, pri tem pa smo pozorni predvsem na zbirko naprav, med katerimi lahko izbiramo. V nekaterih primerih bomo pri tem zelo zahtevni, če imamo recimo kakšne posebne naloge, za katere potrebujemo določene zmogljivosti in funkcionalnosti. Včasih pa lahko računamo na to, da bo praktično vsaka naprava to delo odlično opravila. Pravzaprav je pogosto pametno izbrati kakšno praktično in enostavno rešitev, recimo paletni voziček pri delu v manjših skladiščih. Paletni voziček je izredno uporaben, če potrebujemo napravo le za prestavljanje tovora na paletah. Ne potrebujemo zmogljivega in dragega viličarja, poleg tega pa delamo verjetno na precej majhnih površinah, kjer se bo okreten paletni voziček veliko bolje obnesel. Ker je to priljubljena izbira, lahko takšne naprave pričakujemo tudi v ponudbi za najem. Gotovo pa med ponudbo za najem viličarja najdemo še mnoge druge vsestranske opcije, tudi zmogljivejše viličarje. Večji ponudniki so zelo prilagodljivi in lahko ponudijo tudi druge rešitve, recimo specializirane viličarje za kakšna posebna bremena.

Najem viličarja ima mnoge prednosti, predvsem seveda bistveno nižjo ceno v primerjavi z nakupom nove ali rabljene opreme. Poleg tega se ni treba ukvarjati z vzdrževanjem in servisiranjem viličarja, tako da pri uporabi ne bo posebnih stroškov. Če imamo na voljo dovolj široko izbiro, lahko najdemo napravo, ki bo kot nalašč za delo, s katerim se ukvarjamo.