Storitve

Najbolj sproščujoče masaže

Če se odpravimo v masažni salon, bo verjetno prav vsaka razpoložljiva storitev poskrbela za prijetno izkušnjo in zadovoljivo sprostitev. Še bolje pa bomo ta namen dosegli, če se nekoliko informiramo o različnih vrstah masaž in izberemo tisto, ki nam bo najbolj po godu. Na voljo so namreč številne masaže, ki se bolj ali manj razlikujejo, tako pa niso prav vse primerne za vsakogar. Če je glavni cilj splošna sprostitev, pridejo do izraza nekatere posebne masaže.

Antistresne masaže

Nekateri tretmaji so zasnovani prav z namenom, da pripomorejo k sprostitvi in odpravijo negativne posledice vsakodnevne obremenjenosti. Antistresne masaže so običajno sestavljene iz tretmajev v različnih tehnikah. Tajska masaža je ena izmed priljubljenih izbir v tem primeru, saj se pogosto izvaja za odpravljanje stresa. V poštev pride delna tajska masaža, ki se osredotoča predvsem na vrat, ramena in hrbet. Prav ta območja so namreč najbolj na udaru zaradi posledic stresa. Tajska masaža je izvrstna izbira za tiste, ki iščejo splošno sprostitev po dolgem delovnem dnevu ali tednu.

Druge sproščujoče masaže

Tudi mnoge druge masaže so seveda zelo sproščujoče. Refleksna masaža je odlična izbira za tiste, ki želijo ciljati na specifične težave zaradi pretiranega stresa, čeprav so seveda tudi takšni tretmaji zelo splošno sproščujoči. Refleksna masaža se običajno izvaja na dlaneh ali stopalih, pri tem pa vpliva na celotno telo oziroma na specifične dele telesa. V vsakem primeru je rezultat zelo sproščujoč, lahko pa refleksna masaža s tem odpravlja tudi povsem konkretne posledice vsakdanje preobremenjenosti, ki se kažejo na telesu.