OstaloTrgovine

Najbolj enostavno do projekcije

Projektorje in opremo običajno spremljajo stroški in komplikacije. Veliko dela je treba vložiti v nastavitev sistema, da ta sploh deluje z zadovoljivo zanesljivostjo. Takšne naprave zato pogosto sploh ne pridejo v poštev, če bi radi kaj na hitro projicirali na steno ali projekcijsko platno. A to velja le za velike in okorne naprave, medtem ko je možno izbrati tudi mini projektor, ki bo projiciranje bistveno poenostavil.

Najmanjši in najenostavnejši

Najmanjši mini projektor je žepna naprava, namenjena predvsem hitri in enostavni uporabi v kombinaciji s pametnim mobilnim telefonom ali tabličnim oziroma prenosnim računalnikom. Kljub temu, da so miniaturni, gre pogosto za relativno napredne naprave, ki omogočajo projiciranje na veliko projekcijsko platno, včasih po diagonali tudi 5 metrov! Druga prednost prenosnih projektorjev pa je vsekakor ugodna cena. Običajni projektorji so zloglasno dragi, medtem ko je možno dobiti kvaliteten mini projektor že za manj kot 100 €. Seveda je treba priznati, da zmogljivosti niso primerljive, a v določenih primerih se bolj kot te izkažejo druge prednosti in je prenosna različica boljša izbira.

Projektorji za manjše prostore

Med manjše projektorje pa lahko štejemo tudi tiste, ki so prilagojeni za manjše prostore oziroma krajše razdalje. Če projekcijsko platno ni oddaljeno več kot vsaj kakšne tri metre, bo treba izbrati poseben projektor za projekcijo na kratko razdaljo. V tem primeru gre za specializirano opremo, ki se po zmogljivosti primerja z večjimi projektorji, drugačna tehnologija pa poskrbi le za to, da je možno veliko in ostro sliko projicirati tudi na kratke razdalje, na katerih so običajni projektorji neuporabni.