Ostalo

Mojstri za enostavne gradbene posege

Z izbiro pravega izvajalca za suhomontažna gradbena dela se odpre cela vrsta možnosti, ki lahko povsem osveži podobo in uporabnost doma ali poslovnih prostorov. Brez potrebe po kompleksnih gradbenih del je namreč možno urediti marsikaj, tudi celovito preobrazbo funkcionalnosti in videza notranjih in zunanjih prostorov.

Predelne stene in drsna vrata

Med enostavne projekte, ki nudijo zelo impresivne rezultate, se uvršča vgradnja predelnih sten. Te pogosto dopolnjujejo še drsna notranja vrata, ki prav tako prinašajo opazno spremembo funkcionalnosti. V kombinaciji lahko predelne stene in drsna notranja vrata v trenutku povsem spremenijo prostor in ga preobrazijo v nekaj čisto drugega. Iz enega prostora lahko naredimo dva, morda tri ali celo štiri. In to brez omembe vrednih gradbenih del! Za nizko ceno in zelo malo dela je možno vgraditi učinkovite predelne stene in drsna notranja vrata tudi v končane prostore, kar je vsekakor velika prednost v primerjavi s klasičnimi zidanimi stenami.

Večji projekti

Tudi večje projekte je možno v mnogih primerih izpeljati brez zapletov in visokih stroškov. Toplotna izolacija podstrešja je dober primer. Podstrešje je pogosto šibka točka pri izolaciji, kar vpliva na celotno zgradbo in seveda na stroške ogrevanja. Prav tako je toplotna izolacija podstrešja pomembna v primeru, da želimo prostor preurediti iz skladišča v mansardo, oziroma da želimo preprosto nekoliko urediti domače podstrešje. Izolacija pač ne more škoditi, še posebej, če jo lahko izdelamo suhomontažno, z enostavno namestitvijo izolacijskega materiala kar na obstoječe stene in ostrešje. Toplotna izolacija podstrešja je lahko cenovno zelo ugodna, zaključena pa v presenetljivo kratkem času.