Ostalo

Kvalitetno pohištvo za zahtevne delavnice

V sodobnih delavnicah je pohištvo izpostavljeno različnim nevarnostim. Že ob običajni uporabi lahko hitro pride do obrabe ali poškodb, še bolj nevarni pa so seveda udarci, padci in podobne nezgode, ki ogrožajo življenjsko dobo pohištva in opreme. Možno pa je izbrati vzdržljivo pohištvo, ki se bo v takšnem okolju še posebej dobro obneslo. Večinoma je to kovinsko pohištvo, seveda pa so na tak izziv pripravljeni tudi elementi iz nekaterih drugih materialov.

Delovne mize

Posebej so obremenjene delovne mize in drugi ključni elementi v delavnici. Na mizi, kjer poteka veliko dela, je večja možnost nezgod, prav tako se začnejo prej kazati znaki redne rabe. Torej je zelo pomembno, da je miza pripravljena na svoje delo. V nekaterih primerih so za tak namen ustrezne tudi kovinske mize, so pa delovne mize običajno izdelane iz kombinacije materialov. Dobro se izkaže tudi delovna površina iz masivnega lesa na robustni kovinski konstrukciji. Je pa seveda povsem odvisno od vrste dela, ki se na mizi opravlja – v nekaterih primerih delovne mize iz lesa sploh ne pridejo v poštev.

Drugo pohištvo

Poleg mize najdemo v delavnici seveda še kup druge pomembne opreme. Tudi v teh primerih se dobro izkaže kovinsko pohištvo. Zaradi robustnosti in vzdržljivosti takšnih kosov ni nevarnosti, da nas bodo pustili na cedilu, tudi če so stalno izpostavljeni udarcem in drugim grožnjam. Seveda pa tudi kovinsko pohištvo ni univerzalna rešitev, prav tako ni vsak kovinski element enako dober za določeno uporabo. Izbira je široka, za vsak namen pa je na voljo druga rešitev.