Trgovine

Oprema profesionalnih vrtnarjev

Urejanje raznih zelenic je vse prej kot enostavno delo, res pa je, da mnoga opravila močno poenostavi sodobna tehnologija. Zahtevnejši vrtnarji si danes pomagajo z nekaterimi napravami, brez katerih bi si svoje delo le težko predstavljali. En izmed nepogrešljivih dodatkov vsakega vrtnarskega podjetja je recimo vrtni traktor, na pomoč pa priskoči še cela vrsta manjših pripomočkov.

Sedežne kosilnice in traktorji

Vrtni traktor običajno ponuja več funkcionalnosti, saj gre hkrati tudi za sedežno kosilnico. Že sam traktor je vsekakor zelo uporaben pri zahtevnejših vrtnih opravilih, rider kosilnica pa se seveda še toliko bolj izkaže.

Takšne kosilnice so običajno opremljene s prostorno košaro za prevažanje materiala ali shranjevanje orodja, pogosto pa omogočajo še uporabo prikolice ali drugih dodatkov. Rider kosilnica je pri svojem delu nadvse učinkovita – omogoča namreč hitro in enostavno košnjo trave, tako da tudi redno vzdrževanje zelenice ne bo problem.

Motorni pripomočki

Med nujno opremo profesionalnih vrtnarjev sodi še pestra zbirka motorne opreme. Če to zložimo v vrtni traktor, imamo že cel komplet, ki omogoča učinkovito delo na praktično vsakem vrtu. Ročno motorno orodje se izkaže tam, kjer rider kosilnica ni več učinkovita. Nekatere kose so na primer posebno oblikovane za doseganje najtežje dostopnih kotičkov, oprema pa je pogosto specializirana za druga opravila, ne le za košnjo trave. Pomemben del vrtnarske opreme predstavljajo motorne žage, ki v različnih velikostih omogočajo hitro čiščenje zaraslega grmičevja ali celo podiranje večjih dreves, nepogrešljive pa so tudi motorne škarje za živo mejo, ki so prava rešitev za tiste, ki želijo živo mejo vedno ohranjati v popolni obliki.