splošno

Kaminske peči ostajajo priljubljena izbira

Pri planiranju ogrevanja novega objekta si pogosto zaželimo, da bi v središču našega doma poplesavali ognjeni zublji in tako v naš dom prinašali toplino in prijetno domačnost. Kaminske peči na drva so zato vedno bolj popularna izbira, saj nam poleg učinkovitega in cenovno ugodnega ogrevanja zagotavljajo tudi prijeten občutek prasketanja plamen, kar za marsikoga prinaša veliko dodatno vrednost, saj ga spomni na preprosti nekdanji čas, ko je bilo ogrevanje ob plesočih zubljih še standarden način ogrevanja v vsaki hiši. Poleg kaminske peči na drva pa je dandanes zelo priljubljena možnost tudi kaminska peč na pelete. Pri tej nam ni treba vedno znova misliti na to, kdaj bo treba zopet naložiti v peč polena, da ogenj ne bo ugasnil, saj imajo kaminske peči na pelete običajno funkcijo avtomatskega polnjenja goriva – peletov v peč.

Poskrbimo za udobje in varnost našega doma

Poleg kaminske peči na drva je tudi kaminska peč na pelete izredno cenovno ugodna opcija ogrevanja, vendar pa si bomo v primeru, da živimo v okolju, kjer je lahek dostop do lesenih polen, ali pa si celo lastimo del gozda, raje izbrali peč na drva. Dandanes so tudi kaminske peči na drva in pelete primerne za ogrevanje večjih objektov, saj imamo med ponudbo peči tudi take z zelo velikim volumnom, ki lahko vsebujejo tudi zalogovnik vode. Tako lahko toploto, ki nastaja v peči, po sistemu cevi odvedemo tudi v druge prostore, ki jih ogrevamo s pomočjo radiatorjev. Kaminske peči na drva tako kljub novim tehnologijam ostajajo aktualen in zelo zaželjen način ogrevanja.

Pri vgradnji kaminske peči na drva ali pelete pa moramo seveda poskrbeti tudi za ustrezen odvod dima – tudi če želimo peč postaviti v objekt, ki že ima svoj dimnik, se moramo dobro prepričati, da bo dimnik prenesel toplotno obremenitev, ki jo prinaša nova peč.