splošno

Kovaštvo Prelog ima dolgoletno tradicijo

V preteklosti so na kmetijah uporabili razno kovano opremo, ki je bila namenjena obdelavi tal. Enostavna rala in brane so vpregli v domače živali in si na ta način olajšali delo. Ker pa je šel tudi razvoj kmetijstva naprej, lahko danes na kmetijah srečamo le še sodobne stroje in opremo. Podoben trend razvoja ima tudi Kovaštvo Prelog. Prvi začetki so bili namenjeni izdelavi enostavnih strojev in rezervnih delov, danes pa lahko v njihovi ponudbi zasledimo celo paleto visoko kvalitetnih strojev, ki so namenjeni kmetijstvu.

Kovaštvo Prelog danes izdeluje različne vrste plugov, podrahljačev, predsetvenikov, sadjarske mehanizacije, ter strojev za koruzo in buče. Poleg tega, da je njihova ponudba resnično široka, vas bodo pritegnili tudi ugodni plačilni pogoji, s pomočjo katerih boste lažje prišli do svojega željenega stroja ali opreme. Svetujemo vam, da preko kontaktnih podatkov navežete stik, in jih na ta način vprašate za nasvet ali dodatne informacije.

Podrahljač za različno zmogljive traktorje

Medtem ko so kmetijski stroji na eni strani bistveno pripomogli k lažjemu upravljanju kmetijskih opravil, pa ima njihova uporaba tudi negativen vpliv na obdelovalno površino. Le ta je bolj zbita, zaradi česar se pojavi večja potreba po njenem rahljanju. Za tovrstno opravilo se uporablja podrahljač, ki je danes obvezen del kmetijske mehanizacije na vsaki kmetiji. Najpogosteje se ga uporablja v spomladanskem obdobju, ko se zemlja pripravlja za setev, je pa dobrodošel del opreme tudi v sadjarstvu.

Podrahljač se priključi na traktor. Glede na to, da so vam na voljo različno veliki podrahljači, morate pri tem paziti na zmogljivost vašega traktorja. Izbirate lahko med podrahljači, ki imajo tri zobe, nekateri pa so večji in imajo pet ali šest klinov. Izbira je odvisna od obdelovalne površine in seveda vašega traktorja. Ker je izbira podrahljačev zelo pestra, smo prepričani, da boste našli zase in za svoj traktor najbolj primernega.