Storitve

Kaj vse omogoča sodobna zobozdravstvena oprema?

Na področju medicine je napredek v tehnologiji še posebej opazen. V zobozdravstvu se je orodje prilagodilo do te mere, da za pacienta ne povzroča praktično nobenih bolečin, zobozdravniku pa omogoča tudi izvajanje izjemno kompleksnih posegov. Največje zanimivosti pa srečamo na področjih, ki zahtevajo specializirano opremo – na primer pri zobni protetiki in estetskih storitvah.

Sodobni zobni vsadki

Sodobni implantati so pravo čudo tehnike, zelo dovršeni pa so tudi postopki, s katerimi se vsadki vstavljajo v čeljust. Posledica je zelo privlačna ponudba protetičnih storitev. Implantati omogočajo vstavitev brez operacije, pogosto celo brez najmanjšega rezanja in tudi brez brušenja sosednjih zob. To je res velik dosežek razvoja na tem področju, saj omogoča povsem enostavno nadomeščanje izgubljenih zob v zelo raznolikih primerih. Implantati pridejo v poštev tako za posamezne manjkajoče zobe, kot za skupine ali celo nadomestitev celotnega kompleta zob. V vsakem primeru bo poseg zelo učinkovit, rešitev pa trajna in funkcionalna, pa tudi na videz lepa.

Beljenje zob

Na področju estetskega zobozdravstva o napredku tehnologije zgovorno priča že dejstvo, da imajo mnogi ponudniki med svojimi storitvami tudi beljenje zob z laserjem. Seveda gre le za eno izmed učinkovitih opcij na tem področju. Vsekakor pa je beljenje zob z laserjem priljubljeno ne le med tistimi, ki se navdušujejo nad sodobno tehnologijo, temveč predvsem med vsemi, ki cenijo hitre, neinvazivne in učinkovite estetske posege. Laserji se sicer pri dentalni medicini uporabljajo tudi na drugih področjih, je pa beljenje zob z laserjem najbrž storitev, pri kateri se bo s to opremo srečalo največ pacientov.