Ostalo

Funkcionalno in dekorativno domače pohištvo

Že v domači hiši imamo kar nekaj kosov pohištva, ki igra pomembno vlogo tako v funkcionalnem kot v estetskem smislu. Pomembno pa je, da to pohištvo pametno izberemo in primerno uporabljamo. V domači pisarni na primer ne sme manjkati funkcionalno pohištvo, v drugih prostorih se včasih odlično obnese kombinacija, kakšna situacija pa dopušča tudi uporabo povsem dekorativnih kosov.

V vsakem domu najdemo kakšen pisalni stol. Ta je pogosto vsaj v otroški oziroma mladinski sobi, kjer v kombinaciji s pisalno mizo zagotavlja neovirano šolsko delo, če imamo domačo pisarno pa seveda tudi tam ne sme manjkati kakovosten pisalni stol. Naloga tega kosa pohištva je seveda ta, da omogoča prijetno in udobno sedenje tudi dlje časa. Še ena lokacija je zelo pogosta – pred domačim računalnikom, ki je prav tako pogosto v uporabi po več ur skupaj. Pisalni stol sodi med funkcionalno pohištvo in vsekakor moramo pazi na to, da prinaša vse potrebne odlike, a prav tako lahko s svojim izgledom lepo dopolni drugo opremo in podobo prostora.

Nekaj več prostora za dekorativno pohištvo puščajo drugi prostori. Barske mize se na primer lepo vključijo v skoraj vsak prostor, večinoma pa imajo tudi funkcionalno vlogo. Barske mize so elegantne in praktične, srečujemo jih tako v dnevnih sobah kot na hodnikih in drugih prostorih. Lahko služijo odlaganju pogosto uporabljanih pripomočkov, lahko pa nanje preprosto postavimo le vazo z rožami ali drugo dekoracijo. Kot barske mize so še nekateri drugi kosi pohištva zelo posrečena rešitev v različnih primerih.