Storitve

Enostavne prilagoditve za bistveno drugačen dom

Včasih je treba stanovanje nekoliko prilagoditi, če želimo povsem izkoristiti ves prostor ali pa koristiti določene nove funkcionalnosti. Ni pa nujno, da bodo za preureditev doma potrebni zahtevni gradbeni projekti. Kar nekaj posegov je možno opraviti hitro in enostavno, a imajo opazne posledice na izgled in funkcionalnost hiše.

Fasadne obloge

Fasada ima v vsakem primeru zelo pomembno vlogo pri tem, kako se bo zgradba obnesla v vseh mogočih razmerah, katerim je izpostavljena skozi leta. Osnovni namen fasade je seveda ta, da zgradbo zavaruje pred vremenskimi in drugimi dejavniki, ki bi utegnili ogroziti uporabnost objekta. Ima pa še drugo vlogo – končana fasada na primer bistveno odloča o izgledu hiše, fasadne obloge pa lahko dodajo še določene prednosti, ki jih sama fasada nima. Obloge pridejo posebej v poštev pri tistih elementih, ki so bolj izpostavljeni, kot so na primer balkoni, frčade, napušči in podobno. Fasadne obloge v tem primeru zagotovijo optimalno zaščito pred vremenom, pa tudi večjo zračnost in bolj prijeten občutek, lahko pa igrajo celo ključno vlogo pri toplotni in zvočni izolaciji.

Predelne stene

Še en primer zelo učinkovitih elementov za preureditev stanovanja so predelne stene. Na ta način je možno v trenutku ustvariti nove prostore. Suhomontažna vgradnja takšnih sten pomeni, da omembe vrednih gradbenih del skoraj ni, nova stena bo hitro zrasla in novi prostori bodo takoj uporabni. Predelne stene so izvrstna rešitev za zelo široko paleto različnih potreb, tako v stanovanjskih hišah kot v mnogih drugih prostorih. Posebej privlačna je tudi cena takšnih sten.