Ostalo

Enostavni posegi estetskega zobozdravstva

Estetsko zobozdravstvo postaja cenovno vedno bolj dostopno, vedno več pa je tudi možnosti, ki posledično postajajo pisane na kožo vedno širšemu spektru interesentov. Posebej priljubljene so razumljivo enostavne storitve, ki s hitrimi, nebolečimi in cenovno ugodnimi posegi prinašajo opazne rezultate.

Beljenje zob

Beljenje velja za najbolj priljubljeno storitev estetskega zobozdravstva in običajno tudi prvi poseg, ki nam pride pri tem na misel. Ponudba je na tem področju zelo pestra. V vsakem primeru se kot rezultat obljubljajo bolj beli zobje, a beljenje zob lahko poteka na zelo različne načine – od golega čiščenja in poliranja, do beljenja z laserjem in drugimi sredstvi. V nekaterih primerih gre torej tudi za zelo enostavne postopke, ki jih je možno opraviti hitro in brez posebnih komplikacij kar pri enem obisku ordinacije. Takšno beljenje zob je tudi cenovno ugodno, rezultati pa so vsaj začasno zadovoljivi.

Zobna protetika

Čeprav protetičnih storitev morda ne bi uvrstili med enostavne posege, v nekaterih primerih res ni posebnih težav. Pogosto je možno na primer implantat vgraditi brez rezanja dlesni in čeljusti ter brez brušenja sosednjih zob. To pomeni, da je celoten postopek opravljen hitro in neboleče. To ne velja le za en sam implantat – možno je vgraditi celo kompletno protezo, kar vzame le kakšno uro dela! Med bolj enostavne protetične posege pa seveda sodi posamezen implantat, še posebej, če so razmere ugodne in gre za katerega izmed sprednjih zob. Za zanesljivega izvajalca takšen poseg sploh ne bo velik izziv, tudi za pacienta pa izkušnja ne bo pustila slabega spomina.