splošno

Električni viličarji za svoje delovanje potrebujejo električno energijo

Takšni in drugačni viličarji so obvezen del skladišč ali proizvodnih procesov. So neke vrste transportni stroji, ki se uporabljajo za nakladanje, razkladanje ali pa prevoz tovora, pri čemer je pomembno, da teža tovora ne presega nazivne vrednosti, ki jo ima viličar. Viličarji se poleg nazivne vrednosti med seboj razlikujejo tudi glede pogona. Električni viličarji so tisti, ki za svoje delovanje potrebujejo električno energijo.

Pogon električnega viličarja je zelo enostaven. V tem primeru elektromotor poganja hidravlični agregat, ki pošilja hidravlično olje pod pritiskom v dvižni cilinder in električni viličarji na ta način lahko dvigujejo in spuščajo vilice. Ker električni viličarji za svoje delovanje potrebujejo električno energijo, jih je potrebno priklopiti na vir napetosti med 220 V in 380 V, s čimer se napolni njihova baterija. Baterijo je potrebno redno polniti v določenih intervalih, kar pa je odvisno od njene zmogljivosti in tudi starosti.

Vilice za viličarja omogočajo različne manipulacije

Viličarje uvrščamo med delovne stroje, ki jih uporabljamo za transport različnih bremen. Vendar pa se viličarji že dolgo ne uporabljajo zgolj za transport, ampak so postali pravi multi funkcijski stroji, ki lahko počnejo že marsikaj. Z viličarji danes lahko pometamo, prelagamo tovor, stiskamo ali plužimo sneg. Za svoje delo imajo zato vsi viličarji različne vilice za viličarje, ki jim omogočajo nemoteno delo.

Bistveno je, da za takšne različne manipulacije ne potrebujemo različne viličarje, ampak lahko različno delo opravimo kar z enim viličarjem. To nam omogočajo različne vilice za viličarje, ki so namenjene točno določenim opravilom. Za prevažanje tovora tako lahko uporabimo drugačne vilice kot pa v primeru, če želimo z viličarjem tovor preložiti. Pomembno je, da vsi ti priključki izpolnjujejo določene varnostne predpise, saj se na ta način lahko izognemo marsikateri neprijetni nesreči. S kakovostnimi vilicami za viličarje bo tudi delo veliko hitreje opravljeno.