Ostalo

Vsestranski zobni implantati

Sodobne zobozdravniške storitve lahko ponudijo zelo dober rezultat tudi pri zahtevnejših posegih, celo v primerih, ki so na prvi pogled povsem nerešljivi. Seveda pa moramo za tak učinek izbrati prave storitve in prave strokovnjake. Ponudbe je kar nekaj, saj je tudi povpraševanja dovolj. Osredotočimo se na tiste mojstre, ki se posvečajo prav delu z implantati in imajo s takšnimi storitvami tudi veliko izkušenj. Ti strokovnjaki lahko pripravijo in izvedejo zelo prepričljive rešitve v praktično vsakem primeru.

Zobni vsadki imajo to prednost, da so zelo vsestranski. Ne gre le za eno specifično rešitev, temveč za odličen temelj za najrazličnejše posege v ustni votlini. Ker je posamezen implantat zelo eleganten in ga ni težko namestiti na svoje mesto, poleg tega pa nato ponuja zelo zanesljivo podlago za druge protetične izdelke, se pojavlja kot zelo uporaben člen pri mnogih zdravljenjih, rekonstrukcijah in drugih posegih. Pravzaprav se zobni vsadki uporabljajo že za dokaj osnovne posege, recimo pri poškodovanih ali manjkajočih posameznih zobeh. Omogočajo namestitev protetičnih izdelkov, ne da bi obremenjevali sosednje zobe.

Se pa zobni vsadki seveda uporabljajo tudi pri veliko bolj zahtevnih projektih, tudi pri rekonstrukcijah celotnega zobovja. Pravzaprav lahko prav v tem primeru ponudijo zelo elegantno rešitev. To je recimo storitev all on 4, ki označuje namestitev celotne proteze na štiri vsadke. Za all on 4 torej potrebujemo štiri vsadke, ki se namestijo na čeljust in ponudijo zanesljivo oporo za celotno protezo. Na ta način dosežemo trajno rešitev za manjkajoče zobovje. All on 4 dopušča dovolj prilagodljivosti, da lahko odgovorimo na potrebe različnih pacientov oziroma specifike različnih primerov. To pravzaprav omogočajo vsestranski zobni vsadki, na katerih temelji ta storitev. Vsekakor se splača za kar najboljši rezultat izbrati vrhunske implantate in zanesljive storitve, oboje najdemo pri izkušenih strokovnjakih, ki se ukvarjajo prav s takšnimi bolj ali manj zahtevnimi procedurami.