splošno

Vsestranska embalaža za toplo hrano

Embalaža za toplo hrano ima zelo pomembno nalogo pri shranjevanju in prenašanju okusnih obrokov in toplih živil. V nekaterih primerih je embalaža naravnost kritična, lahko pa je zgolj dobrodošla. Gotovo pa se splača poznati opcije, ki jih imamo na tem področju, in razpoložljive možnosti tudi izkoristiti, ko jih potrebujemo.

Za toplo hrano se lahko odlično izkaže že alu folija. Ta ima dobre izolacijske lastnosti, čeprav seveda ne ponuja debele plasti izolacije, s katero bi lahko kljubovala velikim temperaturnim razlikam in dolgotrajnemu shranjevanju. Alu folija je vsestransko uporabna pri pakiranju živil, za toplo hrano pa se izkaže predvsem pri kratkotrajnem shranjevanju in prenašanju. Ne moremo je sicer uporabiti za vse vrste hrane, je pa alu folija vseeno zelo prilagodljiva in se v praksi odlično obnese, če nimamo opravka s kakšnimi jedmi, za katere pač potrebujemo globoke posode. 

Medtem ko alu folija ponuja hitro in enostavno rešitev, je pogosto bolj smiselno izbrati namensko embalažo za toplo hrano. To je lahko embalaža iz stiroporja, ki se v tej vlogi zelo dobro obnese. Uporabimo jo lahko za različne jedi, tudi za tiste, ki jih ne moremo zaviti v folijo. Embalaža iz stiroporja je primerna za tople in hladne jedi, saj v vsakem primeru ponuja dobro izolacijo. Poleg tega so to trdni in vzdržljivi izdelki, razpoložljivi v različnih velikostih in oblikah. Idealna rešitev torej za tiste, ki se ukvarjajo z dostavo hrane, saj bo možno za vsako jed najti pravo embalažo. Poleg tega je embalaža iz stiroporja primerna tudi za dolgotrajnejše shranjevanje tople hrane, kar je nujno pri kateringu in drugih vrstah postrežbe vnaprej pripravljene hrane. Pravzaprav je embalaža iz stiroporja pri delu s toplo hrano zelo vsestranska in njene lastnosti lahko s pridom izkoristimo v zelo raznovrstnih situacijah, ne le v gostinskih lokalih, ki nudijo dostavo hrane.