Informacije

Vozniški izpit kategorije B in vozniki začetniki

Če ste postali ravnokar polnoletni ali pa ste ravnokar ugotovili, da bi tudi vi potrebovali vozniški izpit, potem se zagotovo zanimate za šolo vožnje, ki bi vam zagotovila vozniški izpit kategorije B. Obstaja več šol, ki poskrbijo za to, da lahko pridobite svoj vozniški izpit kategorije B. Če iščete primerno šolo vožnje za vas, vam priporočam, da obiščete spletni brskalnik in preverite različne avto šole, ki vam nudijo opravljanje vozniškega izpita kategorije B. Preverite različne ponudbe ter se odločite za tisto, ki bo za vas najbolj optimalna in primerna, da pridete do vozniškega izpita kategorije B. Ko boste prišli do svojega vozniškega izpita, boste veljali za voznika začetnika.

Kot voznik začetnik pa morate opraviti še eno obveznost, ki se imenuje tečaj varne vožnje. To usposabljanje morate opraviti do konca svojega staža kot voznik začetnik oziroma do izteka veljave vašega vozniškega izpita kategorije. Kot voznik začetnik se lahko udeležite tečaja varne vožnje po najmanj šestih mesecih od dneva, ko ste pridobili svoj vozniški izpit. Tečaj varne vožnje velja za voznike začetnike vozniških izpitov kategorije A2, A ali B.

Tečaj varne vožnje za voznike začetnike zajema teoretični del, praktični del in skupinsko delavnico. Vsekakor je to tečaj, ki sicer ni priporočljiv le za voznike začetnike, ampak tudi za vse ostale voznike. V kolikor vas torej zanima opravljanje vozniškega izpita kategorije B ali pa tečaj za voznike začetnike, vam priporočam, da obiščete spletni brskalnik in najdete primerno šolo vožnjo za vas. Tudi vi si zagotovite svoj vozniški izpit.