Trgovine

Trendi na področju kuhinj

Prva naloga vsake kuhinje je ta, da omogoča učinkovito in brezskrbno kuhanje. To pomeni, da so nekatere funkcionalnosti obvezne in ne smejo biti predmet kompromisov. Vseeno pa imajo kuhinje tudi pomembno estetsko vlogo, ki je s funkcionalnostjo v popolnem sožitju. Ni treba žrtvovati uporabnosti, da bi uživali v čudoviti kuhinji. To dokazujejo tudi trenutni trendi.

Moderne in retro kuhinje

Pri kuhinjah, ki se trenutno prodajajo, opažamo zanimivo ločitev med modernim in retro stilom. Moderne kuhinje, kakršna je na primer marsikatera kuhinja Nolte, so oblikovane minimalistično in elegantno, z gladkimi svetlimi ali temnimi površinami. Večinoma se uporabljajo sodobni materiali, čeprav se včasih pojavljajo tudi leseni elementi ali pa vsaj vizualna imitacija lesa. Kuhinja Nolte bo prepričala ljubitelje čistega dizajna, ki iščejo moderno kuhinjo. Seveda je tak stil tudi v ponudbi mnogih drugih proizvajalcev, poleg tega ni vsaka kuhinja Nolte izrazito moderna. Nenazadnje so katalogi kar debeli in je nemogoče posploševati lastnosti posameznih kuhinj.

Dejstvo pa je, da so na drugi strani precej priljubljene tudi retro kuhinje, ki jih zaznamujejo leseni elementi, pogosto kar masiven les, v nekaterih primerih pa retro vzdušje pričara tudi uporaba pastelnih barv in izrazitih obarvanih kosov pohištva. Retro kuhinje se odlično podajo tudi v sodobne domove, čeprav je seveda priporočljivo, da se ujamejo z drugo opremo in splošnim vtisom hiše ali stanovanja. Tako z retro kot z modernimi kuhinjami lahko ustrelimo v prazno – pomembno je, da kuhinja v primerjavi z drugimi prostori ne izstopa s povsem drugačnim slogom, temveč da predstavlja piko na i podobi hiše ali stanovanja.