dom

Talna keramika v različnih dimenzijah

Talna keramika ima lahko izredno različne velikosti, saj se kupci med seboj razlikujejo in tako nimajo vsi enakih želja. V zadnjih letih prevladujejo keramične ploščice, ki so narejene v precej velikih dimenzijah. Včasih pa so bile ploščice veliko manjše. Velika ploščica ustvari lepši izgled kot manjša in jo priporočajo tudi vsi oblikovalci. 

Talna keramika je lahko izdelana v cementnih odtenkih. Vsaka linija talne keramike ima več različnih kosov. Ko si izberemo določen stil ploščic, si bomo najprej izbrali velikost primarne ploščice, ki jo bomo postavili v naš dom. Nato bomo izbrali še dekorativne koščke, ki bodo resnično olepšali vsak prostor. Nekateri se ne odločijo za dodajanje detajlov in imajo raje ravno površino v enaki barvi. Ko so ploščice položene pa jih moramo zaključiti z obzidno letvijo, ki bo zaokrožila celoten izgled prostora.  

Talna keramika se lahko blešči ali pa ima mat izgled. Za čiščenje in vzdrževanje je zagotovo boljša tista, ki ima sijaj, saj je tako manj dovzetna za madeže in jo bomo lažje očistili. 

Kopalniške ploščice manjših dimenzij 

Kopalniške ploščice so lahko manjše ali večje. V manjših kopalnicah si bomo majhne ploščice težje privoščili, saj ne bomo imeli prostora, da bi jih lahko postavili. Poleg tega potrebujejo večje ploščice veliko prostora, da pridejo do izraza. Kljub temu, da so trenutno v trendu velike ploščice, so se začele pojavljati tudi manjše ploščice, ki imajo izredno moderna vzorce. 

Kopalniške ploščice so tako velike le 20X20 centimetrov in jih lahko postavimo povsod. Na tla bomo tako položili enobarvne ploščice brez vzorca. Po steni za ogledalom pa bomo namestili pisane ter vzorčaste keramične ploščice, ki bodo naredile vtis na vsakega gosta. 

Kopalniške ploščice, ki jih bomo dodali v tuš kabino, bodo v takem primeru lahko enobarvne ali pisane, oboje bomo brez težav skombinirali v celoten izgled celoten kopalnice.