Storitve

Selitve zahtevnejših tovorov

Pogosto se zdi, da je selitev povsem enostavno opraviti kar na lastno pest. Predmete preprosto naložimo v avto, kombi ali na prikolico ter jih prepeljemo na novo lokacijo. In res je v mnogih primerih to tudi najboljša rešitev. Obstajajo pa kompleksnejši primeri, v katerih ne gre brez pomoči strokovnjakov. Mednarodne selitve in selitve zahtevnejših tovorov zahtevajo veliko več pozornosti in načrtovanja, zato je sodelovanje z zanesljivim selitvenim mojstrom nujno. Nedvomno določa do neke mere detajle selitve cenik – selitev na lastno pest je običajno cenejša, medtem ko selitveni servis zagotavlja bistveno manj stresno izkušnjo.

Pri selitvah zahtevnejših tovorov se izkaže, da prednosti selitvenega servisa močno presežejo finančni vložek. V takšnih primerih je za selitve cenik skorajda zanemarljiv, saj alternativ pravzaprav ni, vsakršna investicija pa se bo še kako poplačala. To velja v primeru, da želimo preseliti zahtevnejše in občutljivejše tovore, ki jih ne moremo zaupati drugemu kot izkušenemu in zanesljivemu selitvenemu servisu. Med takšne tovore sodijo na primer umetniška dela in podobni dekorativni elementi, a tudi večji okorni predmeti, na primer klavirji, sefi, omare, naprave in podobno. Res je za takšne selitve cenik običajno nekoliko višji, a storitve so vredne svoje cene.

Selitev v tujino

Selitev zahtevnejših tovorov je lahko velik zalogaj že na kratkih razdaljah, medtem ko mednarodne selitve cel proces še dodatno zakomplicirajo. Če izberemo zanesljivega partnerja, ki bo opravil selitev, pa dodatnih težav ne bo – izkušen selitveni servis namreč tudi mednarodne selitve opravi brez zagat in povsem brez stresa, ne glede na tovor in razdaljo.