Trgovine

Razlika med dobrim in slabim stolom

Najcenejši plastični zložljivi stoli so na voljo po nekaj evrov, običajno pa se kupujejo v večjem številu z zelo ugodnimi cenami. Na drugi strani imamo direktorske stole, pri katerih en sam stol stane tudi 2.000 € in več. Kakšna je torej razlika med dobrim in slabim stolom?

Najprej je treba omeniti, da so smiselne le primerjave enake vrste stolov. Zložljivi stoli se na primer ne morejo kosati s pisarniškimi, saj niso izdelani za enak namen. Lahko pa primerjamo dober pisarniški stol s slabim, prav tako takšno primerjavo omogočajo zložljivi stoli.

V pisarni pride razlika med dobrim in slabim stolom še posebej do izraza. Od stola je namreč veliko odvisno – skrbi za udobje zaposlenih, ki delajo v sedečem položaju po osem ur na dan. Tu se bo dober pisarniški stol opazno ločil od slabega. Na dolgi rok slab stol povzroči celo zdravstvene težave, medtem ko je neudobje prisotno že od vsega začetka. Dober stol bo ergonomsko oblikovan in ustrezno oblazinjen, za nameček pa tudi prilagodljiv, da ga je možno nastaviti v optimalen položaj. Zelo opazna je razlika tudi pri kakovosti, ki se prav tako izkaže v zahtevnem okolju, kakršna je pisarna. Stol, ki je v uporabi osem ur na dan, mora biti pripravljen na takšno obremenitev. Čisto možno je, da se bo podnožje slabega stola preprosto zlomilo! Dober pisarniški stol je kakovostno izdelan iz zanesljivih materialov in zagotavlja dolga leta brezskrbne uporabe.

Naposled pa je razlika tudi v ceni: za kakovost bo treba odšteti nekoliko več!