splošno

Rabljeni viličar za rabo v zaprtem prostoru

Rabljeni viličar so na voljo pri različnih ponudnikih delovne mehanizacije ter pri serviserjih, ki imajo na voljo tudi prodajalno viličarje. Pri delu z rabljenim viličarjem moramo biti izredno pazljivi ter moramo upoštevati vsa pravila varnega transporta. Lastnik skladišča mora v prvi vrsti skladišče načrtovati tako, da bo imelo dobro izdelane transportne poti. Transportna pot mora biti po pravilih širša od bremena, ki ga nosimo na viličarju. Idealno naj bi bila širša vsaj za 60 cm, le tako bomo namreč preprečili, da bi se viličar med transportom po nepotrebnem zaletel. 

Rabljeni viličar mora imeti takšne mere, ki bodo ustrezale našemu delovnemu prostoru. Pomembno je tudi, da upoštevamo nagib klančin, ki jih viličar lahko premaga. Viličarja ne smemo peljati po prevelikih naklonih, saj se pri prenašanju težkih bremen lahko prevrne. Ravno zato mora pri vožnji z bremenom po klančini, voziti vzvratno, ker tako lahko varjene vozi tovor. 

Rabljeni viličar mora tako voziti le po pravilno urejenih transportnih poteh, saj se bo le tako izognil nesrečam in nezgodam. 

Paletni viličar za vsako delavnico

Paletni viličar so ideali pripomoček za vsako manjšo delavnico, kjer ne potrebujemo navadnega viličarja, saj bi bil prevelik ter zato neuporaben. Navadno imajo paletni viličarji, ki se upravljajo ročno, nosilnost do 2500 kg. Takšno težo bo še dobro obvladoval, za večje obremenitve pa bomo potrebovali bolj močan viličar. 

Paletni viličar je ravno tako kakovostno izdelan, ima lep design z odlično jekleno konstrukcijo ter z ojačenimi vilicami. Vsak paletni viličar ima vgrajeno varnostno stikalo z ročico, s pomočjo katere lahko nemoteno upravljajo dvižni sistem. Vsak izurjeni viličar bo enostavno in brez težav raznašal tovor ter ga uporabljal, saj je nameščen na izredno močno in vzdržljivo kolesje. 

Paletni viličar lahko vilice dvigne do 190 milimetrov, v dolžino meri 1,15 metra ter v širino 54 centimetrov, tako da je pravšnji za vsako delavnico.