Storitve

Pravi strokovnjak za zobozdravstvo

Zobozdravniki se med seboj lahko precej razlikujejo, tako v storitvah in izdelkih kot tudi v splošni izkušnji, ki smo je deležni v ordinaciji. To pomeni, da bo treba skrbno izbrati osebnega zobozdravnika, še bolj pazljivi pa bomo morali biti pri izbiri izvajalca kakšnih zahtevnejših posegov, to je lahko tudi ortodont. Ljubljana ponuja največ izbire med raznimi strokovnjaki s področja dentalne medicine, tako da se bo v mestu gotovo našel pravi zobozdravnik ali ortodont. Ljubljana je dobra izbira tudi s tega vidika, da imamo zobozdravnika vedno na dosegu roke, kar je še kako pomembno v primeru, da pride do kakšnih posebnih težav z zobmi. 

Sicer pa se redno soočamo s takšnimi in drugačnimi težavami, ki zahtevajo obisk zobozdravnika. Pri vsakem posegu je pomembno, da si z izbiro pravega zobozdravnika zagotovimo kar se da prijetno izkušnjo. Najbolj značilen primer je ekstrakcija zob, ki velja za neprijetno in boleče opravilo. Predvsem otroci imajo veliko strahu pred takšnim posegom, in ravno pri mlajših pacientih je ekstrakcija zob najbolj pogosta – mlečni zobje imajo namreč zelo omejeno življenjsko dobo, pogosto jih je treba izpuliti. Tudi pri starejših pride ekstrakcija zob včasih še vedno v poštev. V vsakem primeru pa je pomembno, da zobozdravnik to delo opravi brez nepotrebnih bolečin in pretirano invazivnih posegov. Seveda je veliko odvisno od primera, a pogosto se da ekstrakcijo opraviti tako, da pacientu na stolu zares ni hudega.

Nekoliko lažjo nalogo imajo s tega vidika drugi strokovnjaki dentalne medicine, ki ne opravljajo tako invazivnih posegov, en takih je ortodont. Ljubljana ponuja veliko izbire med ortodonti in povezanimi specialisti, na voljo so tudi laboratoriji, ki izvajajo rentgenska slikanja in drugo diagnostiko, prav tako moramo omeniti oblikovanje in izdelavo protetičnih ter drugih izdelkov. Kombinacija odličnih možnosti gotovo pripomore k zaupanju v strokovnjake, ki bodo dobro opravili z vsako nalogo.