Trgovine

Plašči – pomemben del zimske garderobe

Ni kaj, zima se hitro bliža …. Zato bodo v vaši garderobi pomembno mesto zavzeli takšni ali drugačni plašči, s katerimi boste poskrbeli, da vam bo zunaj prijetno toplo. Plašči so lahko izdelani iz različnih materialov, pri tem naj omenimo bombaž, poliester, usnje in še kaj bi se našlo. Priljubljeni so zlasti pri ženskah, čeprav po njih rad poseže tudi marsikateri predstavnik močnejšega spola.
Pa vi, ste si že privoščili nov plašč? Priporočamo vam, da pri izbiri tega pomembnega kosa oblačila nikakor ne hitite, temveč si najprej v miru pogledate različno ponudbo. Za plašči lahko pobrskate tudi na spletu, prepričani smo, da boste našli primernega zase. Izberite klasiko, saj bo tak kos oblačila vedno moden in kakovosten.

Plašči naj bodo ustrezne dolžine in oblike

V primeru, da ste ljubiteljica kril, potem morate poseči za plašči, ki so vsaj 5 centimetrov daljši kot krilo ali pa tako kratki, da predstavljajo tričetrtinski plašček. V nobenem primeru pa vam ne priporočamo plašča, ki se konča nekaj centimetrov nad kolenom, saj lahko deluje zelo okorno, vašo postavo pa naredi močnejšo, kot je v resnici. Še eno pravilo: po krajših plaščih naj posežejo vse ženske, ki so manjše rasti.
Kaj pa oblika plašča? Plašči, ki so v obliki črke A, so še posebej primerni za vse tiste dame, ki imajo postavo v obliki hruške. Če želite poudariti tudi svoje obline, potem posezite za plašči, ki se zavezujejo s pasom. In ravno obratno: če bi radi svoje obline skrili, bodo za vas primerni zelo kratki plašči ali pa tisti, ki po telesu padajo naravnost navzdol.

Pazite še na ustrezno barvo
Zaželeno je, da so zimski plašči takšne barve, da jih lahko kombinirate z vsemi oblačili v svoji garderobni omari. Zato ne boste nikoli zgrešili s plaščem v sivi ali črni barvi, seveda pa si lahko privoščite tudi bolj živahne barve.