splošno

Pasji briketi naj bodo brez žit

Vsi se zavedamo, da je hrana pri človeku izjemnega pomena, saj nekako velja pregovor, da smo, tisto, kar pojemo. In tako je tudi pri živalih oziroma naših hišnih ljubljenčkih. Izbor njihove hrane je zelo pomemben, a včasih lahko zelo zahteven. Pomembno pa je, da izberemo takšno hrano, ki vsebuje vse hranilne snovi, ki jih pes potrebuje.

Pasji briketi so najboljši tisti, ki ne vsebujejo žit. Sama pasja hrana mora vsebovati čim višji delež živalskih beljakovin in čim manj ogljikovih hidratov. Najboljša izbira pa je hrana brez žitaric, saj te mnogim povzročajo zdravstvene težave in so eden izmed glavnih krivcev za alergije. A če kupimo hrano brez žitaric, še ne pomeni, da ne vsebuje ogljikovih hidratov, saj običajno ta del nadomestijo z drugo škrobno hrano, kot so krompir, ali pa buče.

Pasji briketi od nas zahtevajo tudi, da beremo deklaracije, saj se tako prepričamo o vseh sestavinah, ki so dejansko v hrani. Priporočljivo se je tudi izogibati hrani s piščancem.

Kvalitetna pasja hrana ni nujno, da je tista najdražja

Ljudje velikokrat kakovost določenih stvari sodimo po ceni, a temu seveda velikokrat ni tako. Velikokrat se lahko zgodi, da so nekatere cenejše stvari veliko bolj kvalitetne od tistih, ki imajo visoke cene. To je velikokrat zaradi tega, ker v določenih primerih plačamo samo ime znamke in ne dejanske kakovosti določenih izdelkov. Tako je tudi pri pasji hrani.

Kvalitetna pasja hrana ne pomeni, da je to tista, ki je na policah najdražja. Je tista hrana, ki vsebuje največ hranilnih snovi, ki jih pes potrebuje. Je pa tudi tista, ki našemu psu najbolj odgovarja. Psi se seveda med seboj razlikujejo in nekaterim odgovarja ena hrana, spet drugim druga.

Kvalitetna pasja hrana je torej tista, katero naš pes z veseljem poje in nam s svojo živostjo ter energijo kaže zadovoljstvo.