Ostalo

Optimalni pogoji za domače vrtnarjenje

Običajno doma nimamo najboljših pogojev za vzgojo rastlin, jih pa lahko precej enostavno ustvarimo. Na voljo so namreč različna sredstva, ki poskrbijo za najboljšo možno sestavo medija, v katerem rastline gojimo. To je še posebej pomembno, če se poslužujemo hidroponičnih metod, a tudi sicer je seveda pametno poskrbeti, da rastline uspevajo v najboljših pogojih, ki jih lahko ustvarimo.

Medij za rast

Veliko je odvisno od tega, v kakšen material rastline posadimo. Ta odločitev je v nekaterih primerih povsem preprosta – uporabimo lahko na primer Azomite medij, ki je sestavljen iz mešanice vseh potrebnih mineralov in drugih elementov za optimalno rast. Azomite je na voljo v velikih pakiranjih in po dokaj ugodni ceni, tako da brez težav služi kot primarni medij za vse ljubiteljske vrtnarje. Medij se uporablja že ob sajenju ali še prej, v nekaterih primerih pa je smiselno tak poboljševalec tal uporabiti tudi naknadno. Vedno pa upoštevamo navodila proizvajalca, ne glede na to, ali uporabljamo Azomite ali kak drug izdelek.

Hranila

Poleg medija moramo rastlinam ponuditi tudi ustrezna hranila skozi celotno življenjsko dobo. Kot nalašč za to so izdelki Humboldt Nutrients, ki ponujajo prav tisto, kar iščejo ljubiteljski vrtnarji. Gre za prilagojena hranilna sredstva, ki pomagajo v vsaki fazi rasti. Pod znamko Humboldt Nutrients najdemo sredstva za hitro rast, za zdrav razvoj in bogate plodove. Treba je le izbrati pravi izdelek glede na rastlino in fazo rasti, ter ga uporabiti po navodilih proizvajalca. Na ta način izdelki Humboldt Nutrients prispevajo k oblikovanju optimalnih pogojev za rast.