Ostalo

Hitro in preprosto pakiranje živil

Verjetno bomo v prav vsakem gospodinjstvu našli kakšne posodice in podobne vrste embalaže, ki so zelo priročne, ko je treba kakšne jedi za dlje časa pospraviti na varno. Kaj pa, če moramo nekaj spraviti le za nekaj ur v hladilnik, ali pa bi radi preprosto zapakirali sendvič za malico?

V takšnih primerih seveda izstopa aluminijasta folija, ki glede uporabnosti skorajda nima konkurence. Med vso kuhinjsko opremo je verjetno prav alu folija med najbolj vsestranskimi pripomočki. Uporablja se praktično vsakodnevno, in to za zelo različne namene. V prvi vrsti pa aluminijasta folija skrbi za enostavno in hitro pakiranje živil. Če želimo kos peciva za nekaj časa hladiti v hladilniku, ga bomo preprosto zavili v alu folijo in brezskrbno shranili na polico v hladilniku. Aluminijasta folija ima cel kup zelo dobrodošlih lastnosti, ki se pri vsakdanjem kuhinjskem delu izkažejo za nepogrešljive. Ni pa primerna za res dolgoročno shranjevanje živil, za to bo treba uporabiti drugo embalažo.

Dolgoročno shranjevanje živil

Najbolj enostavna opcija je vakuumiranje. Vakuumske vrečke igrajo podobno vlogo kot alu folija. Omogočajo hitro in enostavno pakiranje živil. Imajo pa seveda vakuumske vrečke vsaj eno odločilno prednost – v kombinaciji z ustreznim aparatom jih lahko uporabimo za vakuumsko pakiranje, ki je idealna rešitev za dolgoročno shranjevanje živil v običajnem gospodinjstvu. Ko pride čas za spravilo ozimnice, torej najboljšo izbiro predstavljajo vakuumske vrečke. Tudi rokovanje z aparatom za vakuumsko pakiranje je precej enostavno in hitro, živila pa so nato za dlje časa varno shranjena v zamrzovalniku.