Trgovine

Optimalna učinkovitost poslovnega tiskalnika

Pri poslovnih tiskalnikih se izkažejo za pomembne povsem druge lastnosti, kot jih običajno opevamo pri tiskalnikih za osebno rabo. V sodobni pisarni najdemo skoraj izključno laserske tiskalnike, ki takšnim nalogam najbolje zadostijo. Odločilno prednost tem tiskalnikom v poslovnem svetu zagotavljajo tonerji, ki imajo v primerjavi s kartušami bistveno boljše lastnosti za ta namen.

Laserski tiskalniki delujejo tako, da motiv na papir preslikajo s pomočjo laserja in prahu oziroma tonerja. To omogoča nadvse hitro in natančno tiskanje, predvsem pa varčnost z materialom. Nič čudnega torej, da se laserski tiskalniki v poslovnem okolju odlično znajdejo. Omogočajo hitro tiskanje, pri tem pa ne porabijo veliko barve. Na dolgi rok so zelo učinkoviti in ne predstavljajo stroškov, ki so šibka točka brizgalnih tiskalnikov. Seveda so tudi tonerji lahko precej dragi, a zadostujejo za bistveno daljši čas uporabe oziroma večji obseg tiskanja, preden je potreben nakup nadomestka.

Tudi pri laserskih tiskalnikih pa je treba nekaj pozornosti nameniti nakupu ustreznih nadomestnih tonerjev, kot tudi splošnemu vzdrževanju. Najbolje se seveda obnesejo originalni izdelki priznanih proizvajalcev, na primer Lexmark tonerji, ki ne bodo razočarali niti pod hudimi obremenitvami neprestanega tiskanja. Originalni Lexmark tonerji zagotavljajo optimalen izkoristek vseh prednosti, s katerimi se ponašajo pisarniški laserski tiskalniki. Seveda pa Lexmark tonerji niso primerni za vsak tiskalnik, načeloma tiskalniki določene znamke zahtevajo tudi tonerje te znamke. V vsakem primeru pa velja, da je najbolj varna izbira originalnih izdelkov, ki jih za uporabo z določenim tiskalnikom priporoča proizvajalec. Pri poslovnih tiskalnikih je to gotovo edina smiselna rešitev.