Ostalo

Oprema za obdelavo večjega posestva

Pri delu na prostem smo postavljeni pred različne izzive, katerim se lahko zoperstavimo le s primerno opremo. Če imamo opravka z večjim posestvom, bo že košnja trave zahtevala zmogljivo opremo, ki je dobro prilagojena uporabi v takšnem okolju. Ne glede na to, za kakšno posestvo gre, bo večja površina gotovo zahtevala neke vrste sedežno kosilnico. Pri tem imamo na voljo več možnosti.

Vrtni traktorji

Pri zelenicah, ki so dobro vzdrževane, se najbolje obnesejo vrtni traktorji. Ti so optimalno prilagojeni uporabi v takšnem okolju. Omogočajo stalno vzdrževanje perfektne zelenice, zato pogosto kosijo okolico kakšnih poslovnih stavb in javnih površin, prav tako se uporabljajo za golfišča in druga športna igrišča s travo. Povsod, kjer imamo opravka z veliko površino, ki zahteva perfektno košnjo, pridejo vrtni traktorji gotovo v poštev.

BCS kosilnice

Če imamo opravka s kakšnim bolj divjim posestvom, bo razraslo rastlinje zahtevalo posebej zmogljivo opremo. To so BCS kosilnice, ki se odlično izkažejo v boju proti raznim vsiljivcem v travi, dobro se znajdejo tudi na peščenem in kamnitem terenu, predvsem pa omogočajo brezkompromisno košnjo visoke trave tudi na večjem posestvu. Za nameček so BCS kosilnice zelo zanesljive in robustne, tako da jih lahko brez skrbi uporabljamo na zahtevnem terenu. Primerne so celo za strmine, na katerih se vrtni traktorji ne bi dobro znašli. Pravzaprav gre za vsestransko napravo, ki se lahko z odličnim rezultatom sooči z vsemi mogočimi izzivi pri košnji trave. Uporaba BCS kosilnice je vsekakor ena izmed možnosti, na katero moramo pomisliti.

Kmetijska mehanizacija

Za večje površine, prerasle z visoko travo, lahko uporabimo tudi traktor in rotacijsko kosilnico ali kakšno drugo izvedbo kosilnice, ki je prilagojena za velike travnike. To seveda velja v primeru, da je površina dokaj dobro urejena in nima kakšnih ovir, je pa trava lahko poljubno visoka in površina poljubno velika.