splošno

Nove dogodivščine v Bovcu

Bovec ponuja celo vrsto priljubljenih dogodivščin, s katerimi se je uveljavil kot atraktivna turistična destinacija tako za domače kot za tuje obiskovalce. Posebej priljubljena je ta destinacija med avanturisti, ki so željni kakšnih novih dogodivščin. Teh v Bovcu ni težko najti – tako avanturistov kot dogodivščin.

Prav vsem obiskovalcem nudi Bovec rafting, ki je ena izmed priljubljenih izbir. Tudi tisti, ki so se s spusti bo brzicah že srečali, bodo pri teh storitvah postali pozorni na posebno dodano vrednost – nikjer drugje namreč ne moremo uživati v tako atraktivnem ambientu, poleg tega je reka idealna za to aktivnost, svoje pa doda z bogato ponudbo še Bovec. Rafting je zato edinstveno doživetje tudi za tiste, ki so že dobro vajeni spustov v gumijastih čolnih. Poleg tega pa je izkušnja pri tej aktivnosti v veliki meri odvisna tudi od vodnika in družbe, gre namreč za skupinsko doživetje, ki ga lahko priredimo po svoje. Ravno zato ponuja Bovec rafting v različnih izvedbah, večinoma pa so turistični ponudniki tudi zelo prilagodljivi.

Vseeno bo pri obisku soške doline ostalo kaj časa za kakšne bolj eksotične dogodivščine, omenimo recimo canyoning. Bovec ponuja pestro zbirko programov soteskanja. Odločamo se lahko med različnimi atraktivnimi strugami potokov, ki sledijo pobočjem nad reko Sočo. Pogoji tod okoli so idealni za canyoning, Bovec pa to nadgradi še z atraktivno ponudbo profesionalnih turističnih agencij. Najdemo lahko povsem enostavne programe, ki vključujejo le kakšno uro ali dve raziskovanja neokrnjenih sotesk, lahko pa za canyoning Bovec ponudi tudi kakšno povsem drugačno izkušnjo, to so recimo odprave, ki trajajo tudi do osem ur, pri tem pa vključujejo razne zahtevne izzive. Vmes je še več možnosti, ki pokrivajo želje in potrebe raznovrstnih avanturistov. Gotovo pa bo možno najti pravi program za vsakogar. Navsezadnje se splača takšne aktivnosti preizkusiti že zato, ker lahko občudujemo naravo z edinstvene perspektive in preizkusimo svoje sposobnosti, ki jih sicer potrebujemo le redko.