Ostalo

Neuspešna prodaja na javni dražbi

Zgodilo se je nepredvidljivo. Namreč, javne dražbe imajo namen prodati predmet in sicer, če ne za več, pa vsaj po izklicni ceni. Začetna cena se običajno vedno najprej postavi v začetku in, če ni dovolj interesentov, se zna zgoditi, da se dražba prekine oziroma se predmet ne proda, kar pa je seveda za prodajalca zelo slabo in glede na to, da so predmeti na dražbi, je pomembno, da se čimprej prodajo. Kaj se torej zgodi, ko predmet ni prodan?

Če predmet na dražbi ni prodan, je lahko to za nas pravzaprav prednost. Če smo nekdo, ki je že sodeloval na dražbi, se tega zavedamo in vemo, da bomo mogoče imeli prihodnjič srečo in bomo lahko predmet kupili veliko ugodneje kot na prvi dražbi. Namreč, ko se javne dražbe ne izidejo po načrtovanem in predmet ostane še vedno kot predmet dražbe, je edina rešitev, da se ta proda, če se dražba znova izpelje in pri tem se seveda spusti ceno, ker je pomembno, da se predmet proda.

Kdaj se javne dražbe ponovijo pa je seveda odvisno od prodajalca. Običajno je to nekje v obdobju enega do treh mesecev. Lahko pa tudi kasneje. In, kaj se zgodi, če predmet znova ni prodan? Popolnoma enako. Torej, dražba se lahko tako dolgo ponavlja, dokler se predmet ne proda ali pa prodajalec ne odloči drugače, saj je navsezadnje to tudi odvisno od njegove volje. Kakorkoli, ugotavljamo, da je morebiti za nas kupce celo boljše počakati na naslednje dražbe, saj se običajno cene spustijo in so že nižje kot prvotne. Kakorkoli, če se javne dražbe ne bomo udeležili, pa tudi ne bomo vedeli, ali lahko kaj kupimo ali ne. Ali bomo torej izkoristili to odlično priložnost nakupa, je odvisno samo od nas. Možnost pa je vsekakor pred nami in vsak od nas lahko sodeluje na javni dražbi.