Ostalo

Najbolj vsestranska kuhinjska oprema

Veliko pozornosti namenjamo izbiri in nakupu večjih gospodinjskih aparatov, na primer hladilnika ali zamrzovalnika. In vsekakor gre za pomembne elemente, ki se izkažejo pri vsakodnevni uporabi. A nič manj ne pridejo pri dolgoročni uporabi do izraza nekateri manj opazni kosi kuhinjske opreme. Pogosto se za vsestranske izkažejo prav tisti pripomočki, ki na prvi pogled niti nimajo posebej pomembne funkcije.

Vrečke in folije

V vsaki kuhinji mora biti vedno na voljo alu folija, pa tudi vrečke za vakumiranje in druge vrečke pridejo zelo prav. Te zadeve so namreč nadvse uporabne, ne le za tisto, za kar jih običajno uporabljamo.

Alu folija je priročna rešitev v najrazličnejših zagatah. Lahko služi celo trajnemu shranjevanju živil, posebej se izkaže, če na primer z njo dobro zavijemo živila, ki jih shranjujemo v hladilniku. S to folijo lahko zapakiramo tudi gotove jedi, predvsem na primer pecivo. Ne le za ohranjanje svežine – alu folija pripomore k varnejšemu transportu, poleg tega varuje jedi pred umazanijo in drugimi neželenimi tujki. V hladilniku preprečuje širjenje in navzemanje vonjav. Poleg tega ima določeno strukturno stabilnost, zato jo lahko tudi oblikujemo in si na ta način kreativno pomagamo pri peki ali drugem kuhinjskem ustvarjanju. Vsekakor je alu folija en izmed najbolj vsestranskih kuhinjskih pripomočkov.

Vrečke za vakumiranje so podobno vsestranske. Nikakor niso namenjene le vakumskemu pakiranju, čeprav se seveda pri tem opravilu najbolj izkažejo. Služijo torej v prvi vrsti za trajno shranjevanje in ohranjanje svežine živil. Pri tem vsebino zelo dobro zaščitijo in omogočajo varno shranjevanje tudi po več mesecev. Prav lahko pa se vrečke za vakumiranje uporabijo kot običajne vrečke. Tudi v te vrečke lahko shranimo živila, ki jih moramo začasno pospraviti v hladilnik, seveda pa dobro služijo za shranjevanje drobljivih živil, mrvic, raznih sestavin in podobnih zadev. Vrečke za vakumiranje je pametno imeti vedno nekje pri roki.