Ostalo

Najboljši dobiček od starega avtomobila

Cene novih avtomobilov so pogosto zelo zasoljene, kar pa pomeni, da so lahko tudi rabljeni avtomobili še vedno veliko vredni. Jih je pa nekoliko težje spraviti v promet, ne da bi morali pri tem sprejeti določeno finančno izgubo. Seveda gre pričakovati, da bo prodaja rabljenih vozil nekoliko manj donosna od trgovanja z novimi vozili, a še vedno je potencialni dobiček v določenem spektru, ki ponuja priložnosti za večji ali manjši zaslužek. Kako do najboljšega možnega izkoristka?

Prodaja preko posrednika

Morda se ne zdi povsem samoumevno, a odkup vozil pri pooblaščenih prodajalcih avtomobilov je lahko prava rešitev za najboljši izkoristek vrednosti rabljenega vozila. Tovrstni posredniki resda zahtevajo določeno provizijo ali drugo plačilo za svoje storitve, a to se lahko tako finančno kot drugače pokrije s prednostmi, ki jih posredništvo prinaša. Storitve pooblaščenih prodajalcev, ki nudijo odkup vozil, se lahko neposredno poplačajo skozi višjo ceno, ki jo lahko na ta način postavimo za svoje vozilo. Zanesljiv in uveljavljen posrednik namreč za rabljena vozila v svoji ponudbi daje določena zagotovila in garancijo, s tem pa dvigne vrednost vozila. Cena je lahko višja kot če bi za kvaliteto in ohranjenost vozila jamčili sami.

Poleg tega prinaša prodaja rabljenih vozil preko posrednika še druge prednosti. Predvsem je lažje najti kupca, kar spet lahko pretvorimo v finančno korist. Ne bo treba nižati cene v upanju, da bomo s tem privabili zahtevne kupce. Prodajalec, ki nudi odkup vozil, verjetno že ima množico zainteresiranih kupcev, ki čakajo na ponudbe rabljenih vozil, tako da bo ciljno skupino lažje doseči, avto pa lažje prodati tudi po višji ceni.

Da bo prodaja rabljenih vozil res dobičkonosna pa nudijo posredniki včasih še dodatne storitve, ki služijo prav dvigu vrednosti avtomobila. To so razni servisni in vzdrževalni posegi, pa tudi nadgradnje in druge prilagoditve, ki naredijo rabljen avtomobil bolj privlačen za kupce.