dom

Keramika za kopalnico

Keramika za kopalnico mora biti kvalitetna in proti drsna, da ne pademo, naj bo to pri novo gradnji ali samo pri prenovi.

Dolgoročno naložbo predstavlja prenova kopalnice. Vredna je svojega denarja, saj kopalnica predstavlja mnogo več kot le prostor za higieno.

Za prenovo kopalnice se po navadi odločimo zaradi dotrajanosti keramike in elementov. Morda pa smo se naveličali videza naše kopalnice. Mnogi si hočejo pričarati vzdušje domačih toplic, masažnega ali kozmetičnega salona.

Keramika za kopalnico je najlepša v beli barvi in ravno tako v trendu. Beli keramiki lahko dodamo imitacijo staranega železa v različnih barvnih nivojih.

Siva je bila priljubljena barva v preteklih letih. Letos pa prisegajo tudi na temnejše in drznejše sloge. Keramika za kopalnico se nagiba k črni elegantni barvi. Črna barva je tudi primerna za svetlobne naprave, ogledala ter drugih elementih.

Siva barva je najbolj primerna za tiste, ki imajo raje nevtralne barve in jim drzna črna ali temna barva ni po njihovem okusu.

Talna keramika

Poznamo več vrst talne keramike.

Talna keramika v notranjosti hiše je zelo pomemben sestavni del urejanja stanovanjskega prostora. Poznamo keramične in porcelanske ploščice.

Talna keramika polagamo v vse prostore po objektu in izven le tega. Imenujejo se zunanje notranje ploščice. Izbiramo lahko med različnimi barvami, imitacijami in dekoracijami. Talna keramika je primerna tudi za vse dimenzije.

Talna keramika je lahko v imitaciji lesa, v imitaciji kamna, v imitaciji betona ali vintage stil in retro keramične ploščice. Prodajajo jih tudi v velikih formatih in dimenzijah.

Za polaganje talne keramike ne potrebujete samo keramike, ampak tudi razne pripomočke in material. Za to potrebujemo križce za polaganje keramike, set za fugiranje, izravnalna masa, premaz za vpojne podlage, prah za hidroizlolacijo, premaz za ne vpojne podlage, komplet za šivanje estrihov, goba za fugiranje na držalu, gladilka za fugiranje, silikon, fleksibilno lepilo za keramične ploščice in razne figurne mase.