dom

Katero kosilnico izbrati za večje izzive?

Tako bolj kot manj zahtevni uporabniki bodo imeli težave pri izbiri prave kosilnice za svoje potrebe. A medtem ko bodo manj zahtevni uporabniki verjetno zadovoljni z vsako izbiro, če le ne varčujejo preveč, so v višjem kakovostnem razredu razlike nekoliko bolj konkretne. Če se soočamo s kakšnimi večjimi izzivi, moramo temu torej prilagoditi tudi izbiro svoje opreme.

Med najbolj zanesljive in zmogljive kosilnice se gotovo uvrščajo riderske kosilnice, ki so z razlogom priljubljena izbira med zahtevnejšimi kupci. Rider kosilnica je napredna sedežna kosilnica, ki se bo odlično spopadla z vsemi vrstami izzivov. Posebej se priporoča tistim, ki imajo opravka z različnimi zahtevnimi površinami, tudi z neravnim in kamnitim terenom. Rider kosilnica je sicer nekoliko dražja, a to ni razlog, da se ne bi pri večjih izzivih zanesli prav na to opremo. Košnja na ta način zahteva nekaj prilagoditev, a pod kontrolo izkušenega uporabnika bo rider kosilnica zelo zmogljiva in bo zagotovila odlične rezultate na vsakem terenu.

Lahko pa storimo še korak naprej in izberemo kar robotsko kosilnico. Na voljo so predvsem izdelki iz serije Husqvarna Automower, 105 je v tej seriji vstopni model, na voljo pa so izvedbe vse do številke 450 X. Glede na številko lahko presodimo o zmogljivosti in funkcionalnosti izdelka, seveda pa moramo najprej poznati svoje lastne potrebe. Lahko da bo že Husqvarna Automower 105 povsem zadostna, navsezadnje tudi ta omogoča povsem avtonomno delovanje na različnih terenih. Izkaže se z dobro navigacijo in zanesljivim delovanjem, kar je točno to, kar potrebujemo za redno košnjo. Ni nujno, da se pri večjih izzivih srečujemo z dejansko zahtevnejšimi opravki, morda gre le za mukotrpno košnjo večjih površin – v tem primeru je lahko že Husqvarna Automower 105 odlična izbira. Seveda pa imamo na voljo še celo linijo drugih robotskih kosilnic tega proizvajalca.