splošno

Kaj vključuje cenik PVC oken?

PVC okna slovijo kot cenovno ugodna, če že ne poceni pa vsaj kot takšna, ki za določeno investicijo ponujajo največ. To se najbolj izkaže pri uporabi na dolgi rok, pa tudi takoj ob nakupu, ko lahko prihranimo kar znatno vsoto. A pri tem se moramo vedno pozanimati, kaj cenik PVC oken sploh vključuje. Prodajalci imajo namreč različne ponudbe, v katerih se lahko nekoliko izgubimo, če nismo dovolj pozorni.

Cena za okna

Cenik PVC oken običajno podaja ceno za sama okna. S tem pridobimo zelo dobro predstavo, koliko nas bo nakup stal, ne izvemo pa vseh stroškov, ki jih je v tej fazi res težko točno predvideti. Poleg tega ima takšna cena tudi druge prednosti – če imamo podano le ceno za sama okna, lahko cene enostavno primerjamo med posameznimi trgovci in brez težav najdemo najboljšo ponudbo. Prav tako lahko PVC okna primerjamo z drugimi možnostmi in ugotovimo, pri kateri izbiri lahko za svoj denar dobimo kar največ.

Cena dostave in montaže

A gotovo ne smemo pozabiti na to, da bomo imeli z okni verjetno še nekatere dodatne stroške. Cenik PVC oken običajno ne vključuje cene dostave in montaže, tako da lahko pričakujemo nujna doplačila.

Dostava PVC oken je lahko precej zahtevna. Res pa je, da včasih cenik PVC oken dostavo že vključuje oziroma je ta celo brezplačna. Najbolj elegantna rešitev je gotovo ta, da nam prodajalec okna dostavi na lokacijo, kjer bodo vgrajena, saj se ne želimo sami ukvarjati z zahtevnim transportom. Ta storitev gotovo upravičuje svoje doplačilo.

Montaža PVC oken je precej enostavna in hitra, tako da stroški ne bodo visoki, še posebej ne v primerjavi z drugimi gradbenimi deli. Pravzaprav je v nekaterih ponudbah montaža že vključena v začetno ceno, kar tudi pomeni, da ne bo treba zapravljati časa z iskanjem primernega izvajalca za ta dela.