Storitve

Kako do ugodne ponudbe za selitev v tujino?

Kako do ugodne ponudbe za selitev v tujino?

Mednarodne selitve skoraj vedno zahtevajo pomoč profesionalnega selitvenega servisa. Nujno je najti zanesljivega ponudnika selitvenih storitev, ki bo prevzel glavnino opravil, povezanih s selitvijo v tujino. To nam omogoča, da se osredotočimo na druge obveznosti, ki jih pri takšnem projektu ne manjka. Za mnoge pa se problem pokaže v tem, da je precej težko najti poceni selitveni servis, ki nudi tudi selitve v tujino – še posebej, če ne gre za bližnje kraje v sosednjih državah.

Ker pa imajo mednarodne selitve v ponudbi mnogi selitveni servisi, imamo pri odločitvi za izvajalca kar nekaj izbire in tudi več možnosti za pridobitev ugodne ponudbe. Seveda je treba že vnaprej omeniti, da brskamo le po ponudbah zanesljivih in kakovostnih selitvenih servisov – sumljivo poceni selitveni servis je običajno nezanesljiv, pri selitvi v tujino pa vsekakor želimo izvajalca, na katerega se lahko zanesemo.

Kako torej do ugodne ponudbe za selitev v tujino? Najprej moramo nekaj dela opraviti sami in na ta način omogočiti ponudniku, da postavi ugodno ceno za tiste storitve, ki jih dejansko potrebujemo. Točno moramo opredeliti specifike načrtovane selitve, da sploh lahko dobimo točno ponudbo. V nekaterih primerih mednarodne selitve vključujejo tudi nekatere dodatne storitve, a pametno je izbrati le osnovno ponudbo. Tudi dober izvajalec je lahko poceni selitveni servis, če znamo ceno znižati z izbiro pravih storitev. Lahko se na primer sami lotimo demontaže in pakiranja opreme, da ne bo selitveni servis zaračunal teh storitev. Prav tako lahko zavarujemo dragocenejše predmete, da se izognimo doplačilom za občutljiv tovor, ter postorimo še marsikaj, kar v končni fazi zniža ceno.