Trgovine

Kako do poceni oken?

Na trgu gradbenih elementov je ponudba oken še posebej pestra. Za večino novogradenj pridejo v poštev PVC okna, ki so zelo vsestranska in povsem učinkovita. Poleg tega je zadovoljiva tudi cena, ki ni tako tesno povezana s kakovostjo – tudi poceni PVC okna se namreč dobro izkažejo, čeprav seveda dražji modeli prinašajo nekaj več. Kje torej najti cenovno ugodna, a dobra okna?

Izbira pravega izdelka

Poceni PVC okna so na voljo pri raznoraznih prodajalcih, a najprej je treba vedeti, kakšna okna potrebujemo. Če izberemo preprosto najcenejši izdelek, bomo ostali z majhnim oknom, ki ne bo ustrezalo specifikam objekta. Najprej izluščimo lastne želje in potrebe, predvsem pa točne specifike gradbenega projekta, katerim morajo okna ustrezati. Nato lahko ponudbo omejimo in se posvetimo primerjavi cen. Upoštevati je treba še nekaj – nakup poceni PVC okna običajno ne vključuje dostave in montaže, tako da je vredno pri izbiri ponudbe paziti tudi na to. V nekaterih primerih so te storitve namreč že vključene v ceno in se za ugodnejšo izkažejo nekoliko dražje ponudbe.

Izbira prave ponudbe

Ena izmed prodajnih adutov je za PVC okna akcija, ki lahko cene še dodatno zniža. Izbiro ponudbe torej prilagodimo tudi glede na popuste. Čisto možno je, da za PVC okna akcija zniža izdelke, ki bi bili sicer v previsokem cenovnem razredu, na ta način pa je možno po ugodni ceni priti do zelo kakovostnih oken. A takšne ponudbe je treba najprej najti in hitro izkoristiti. Ne zgodi se vsak dan, da poteka za kakovostna PVC okna akcija.