splošno

Implantat cena je pokazatelj kakovosti storitve implantacije

Velika večina vstavitev implantatov ni problematična in jih lahko opravi tudi zobozdravnik. Ker pa je celoten postopek samoplačniški, pa se je potrebno zavedati, da so vsi stroški v breme pacienta. Poleg cene vseh storitev, ki so vključene v celotni postopek, ima pomemben del stroška tudi implantat Cena se med implantati različnih proizvajalcev razlikuje tudi do štiri krat, kar pomeni, da se cena vstavitve implantata lahko med seboj zelo razlikujejo.

Ker pa je vstavitev implantata dolgoročna rešitev, bo temu pogoju zadovoljil le kakovostni implantat. Cena v tem primeru nikakor ne sme biti omejitveni dejavnik, ampak se je potrebno osredotočiti tako na kakovost storitve kot tudi implantata. Pomembno je, da je površina implantata napredno obdelana, da je povezava med implantatom in nadgradnjo takšna, da so špranje med njima čim manjše, in na koncu, da je oblika implantata takšna, da omogoča njegovo optimalno funkcionalnost in estetiko.

Beljenje zob je učinkovit postopek za snežno bel nasmeh

Morda tega niste vedeli, vendar je naravna barva zob pogojena tudi s sestavo zoba. Notranja plast je dentin in je rumene barve, prekriva pa jo prosojna zobna sklenina, ki je bele barve. Nekateri imajo tako lepo svetlo obarvane zobe, medtem, ko imajo drugi različne odtenke zob. Zato za najlepši nasmeh redno ščetkanje in obiskovanje zobozdravnika morda ne bosta dovolj. V tem primeru je najboljša rešitev beljenje zob, postopek, ki spremeni obstoječo barvo zoba v svetlejši odtenek.

Še do nedavnega je bilo beljenje zob tabu tema, danes pa je to sestavni del estetskega zobozdravstva. Gre celo za eno izmed najbolj priljubljenih kozmetično zobozdravstvenih storitev, ki mnogim polepša nasmeh in na ta način dvigne samozavest. Danes se uporabljajo različne metode beljenja zob, kot so kemično in lasersko beljenje, zaradi njihove priljubljenosti in učinkovitosti pa je postopek beljenja zob postal cenovno dosegljiv praktično vsakomur.