Ostalo

Cenovno ugodne storitve zasebnih zobozdravnikov

Pogosto je glavni razlog za izogib zasebnim zobozdravstvenim storitvam prav ta, da ima privat zobozdravnik cenik preprosto previsok. Zasebne storitve veljajo za luksuz, ki si ga lahko privoščijo le redki. In res so nekatere storitve precej drage in hitro zahtevajo več tisočakov. A prav tako lahko v ponudbi zasebnih zobozdravnikov najdemo tudi nekatere cenovno zelo ugodne storitve, ki se jih splača izkoristiti.

Osnovne storitve

Med osnovnimi storitvami je kar nekaj takšnih, ki si jih lahko brez težav privošči prav vsak smrtnik. Med temi niso le redni pregledi in osnovna zdravljenja, temveč tudi storitve, ki jih potrebujemo le občasno, na primer rentgen zob.

V nekaterih primerih pa ima celo privat zobozdravnik cenik z brezplačnimi storitvami – mnogi nudijo brezplačen prvi pregled, pa tudi brezplačne dodatne storitve ob naročilu nekaterih osnovnih posegov.

Veliko bolj uporaben pa bo podatek o konkretnih cenah. Osnovni pregled običajno stane kakšnih 20 ali 30 evrov, plombe od 50 do 80 evrov, zdravljenje korenin kakšnih 40 evrov … Vse to so osnovne storitve, ki pa bistveno pripomorejo k zdravju zob in zagotavljajo višjo kakovost življenja. Splača se torej investirati v nadstandardne storitve na tem področju.

Rentgen zob bo stal okoli 20 evrov za osnovni panoramski posnetek zobovja, na voljo pa so tudi naprednejša slikanja, ki so nekoliko dražja. V primeru, da želimo tridimenzionalni posnetek, bo rentgen zob zahteval vsaj okoli 40 evrov, lahko pa tudi 100 evrov ali več. Pri mnogih naprednejših storitvah se pojavijo razlike, saj je obseg dela odvisen od vsakega primera posebej.

Gotovo pa gre v tem primeru še vedno za cenovno ugodne storitve. Nekaj deset evrov se vsekakor splača odšteti, v končni fazi pa se izkaže, da ima marsikateri privat zobozdravnik cenik pravzaprav ugoden, saj ne gre le za ceno storitve, temveč tudi za višji standard, hitro obravnavo in bistveno boljšo izkušnjo.