Storitve

Cenik storitev selitvenega servisa

Pri organizaciji raznih selitev in prevozov nas seveda pogosto v prvi vrsti zanima cena. Morda bi predvideni znesek radi poznali še preden se sploh lotimo načrtovanja selitve. A to ni pravi pristop in posledično bomo razočarani tudi pri brskanju po cenah za storitve, ki jih nudi selitveni servis – cenik se namreč v večini primerov oblikuje šele na podlagi točnih lastnosti posamezne selitve.

Cena po dogovoru

Pri brskanju po ponudbi hitro ugotovimo, da ima skoraj vsak selitveni servis cenik po dogovoru. To dejstvo morda povzroči nekaj slabe volje pri tistih, ki se želijo orientirati glede na točne številke, a z vidika ponudnikov je takšna navedba povsem smiselna.

Selitveni servisi ne ponujajo celovito oblikovanih storitev, ki bi jih lahko računali po enotnih cenah. Namesto tega je njihova ponudba povsem prilagodljiva, kakršna tudi mora biti, če želijo izvajati selitve po želji strank. Zato je za selitveni servis cenik večinoma oblikovan po dogovoru, glede na točne želje in potrebe vsake posamezne stranke.

Cenik selitev in prevozov

V nekaterih primerih lahko vseeno najdemo cenik, ki podaja okvirne informacije o stroških, ki jih bomo imeli s selitvijo ali prevozom. Gre za ocene glede na predviden obseg dela, v končni fazi pa se je treba vsekakor še pozanimati o točni številki.

Za enostavne selitve bo treba na primer plačati vsaj 50 evrov za uro dela. Ta cena že vključuje vse, kar nudi izvajalec pri selitvi – običajno je to selitveno vozilo in ekipa delavcev. Seveda se za selitveni servis cenik te storitve prilagaja glede na potrebe, lahko na primer doplačamo za dodatne selilne delavce ali večjo kapaciteto vozila.

Sami prevozi so načeloma cenejši, a zahtevajo pripravljen tovor. Za lokalne prevoze so cene na primer okoli 30 evrov na uro, za daljše relacije pa se obračuna dejanska razdalja, treba pa bo plačati vsaj pol evra na prevožen kilometer.