splošno

Zibelka

Zibelka, otroška posteljica in kombinirana postelja, prenosna posteljica rastejo skupaj z otrokom. Najbolj pomembno je, da zibelka praktična in sluzi svojemu namenu. Zibelka predstavlja idealen spanec za otroka in varnost. Pravilna uporaba vam zagotavlja vso potrebno skrb za dojenčka in preprečuje mogoče poškodbe, razne padce, zdrse in podobno. Odločiti se morate za zibelko, ki bo popolnoma odgovarjala vašemu otroku in izpopolnjevala potrebe vašega otroka.

Čedalje bolj pa so priljubljeni tudi prikupni koški za dojenčke. Koški za dojenčke so zelo prijetni in udobni, nimajo razloga, da otroku ne bi zagotovili miren spanec.

Koški za dojenčke so zelo lepega videza in se enostavno krasno podajo v vsak prostor namenjen vašim malčkom.

Namesto zibelke se mnogi odločijo za obposteljne posteljice. So vsekakor krasen način, da je otrok tik ob njihovih starših, istočasno pa ima svoj lasten prostor. Velikokrat so prva izbira staršev. Vzglavniki in odeje morajo biti otroku primerni.

Otroški avtosedež

Otroški avto sedež zagotavlja vašim otrokom le najboljše. Področje varnost na cesti je zagotovo tema, ki se ji je potrebno posvetiti. Varnost in udobje otrok mora biti na vrhu seznama prioritet vsakega starša. V pestri ponudbi avto sedežev je izredno pomembno, da izberete tistega, ki bo najbolje ustrezal vašim potrebam in potrebam vaših najmlajših.

Starši se morajo pozanimati, kakšen otroški avto sedež je primeren za njihovega otroka. To se gleda po višini, starosti in teži otroka. Izbira po pravilni kategoriji je izredno pomemben za otrokovo varnost in udobje na poti. Kadar je otrok za avto sedež pretežak ali prevelik, obstaja tveganje, da v primeru trka ne bo dobro zaščiten.

Zakon predlaga, da naj bodo otroci do 15 meseca starosti med vožnjo obvezno nameščeni v nasprotni smeri vožnje. Ob namestitvi v smeri vožnje, so majhni otroci in dojenčki namreč bistveno bolj izpostavljeni tveganju hujših poškodb hrbtenjače in hrbtenice. Pri nakupu otroškega avto sedeža je zelo pomembno, da se držimo navodil.