Ostalo

Zanesljiva oprema za zahtevno delo

Pri vsakem zahtevnem delu se moramo poslužiti opreme, na katero se lahko zanesemo. Še posebej pomembno je to pri tistih opravilih, ki se jim redno posvečamo, recimo pri delu na kmetiji. V takšnem okolju smo obkroženi z raznovrstno mehanizacijo, ki ponuja dobro izkušnjo pri delu. A le, če je vsak kos opreme pripravljen na izzive, ki čakajo na terenu.

Nekatere naprave so posebej znane po tem, da so kos zahtevnemu delu. To je recimo BCS kosilnica, ki se dejansko uporablja prav v zahtevnih okoliščinah. Običajno nam priskoči na pomoč, ko moramo pokositi kakšno posebej zaraščeno parcelo. BCS kosilnica se odlično obnese na strmem ali razgibanem terenu, uporabljamo pa jo za košnjo visoke trave in podrasti. V takšnih okoliščinah se pogosto srečujemo tudi s kakšnimi vsiljivci, recimo kamenjem, krtinami, grmičevjem … Vse to lahko opremo ogroža, a BCS kosilnica ima to prednost, da je zelo robustno narejena in enostavno zasnovana, tako da ne more priti do večjih poškodb. Če se kaj vseeno zgodi, pa jo lahko brez težav popravimo.

 

Na dolgi rok je torej ključna kombinacija zanesljivosti in vzdržljivosti ter kakovostnih rezervnih delov. V izhodišču pa se splača izbrati naprave, ki slovijo prav po teh prednostih. Pozorni smo tudi na to, ali so na razpolago ustrezni rezervni deli. Za traktor IMT recimo pri nas dobimo vse potrebne dele, kar ne velja za kakšne manj priljubljene znamke. Rezervni deli za traktor IMT so na voljo pri pooblaščenih serviserjih, lahko pa jih dobimo tudi pri drugih trgovcih. Včasih se splača imeti nekatere kose kar doma, če lahko zamenjavo oziroma popravilo opravimo sami. Seveda pa je vedno pametno imeti stik s serviserjem – ne samo, da so pri njem na zalogi vsi ključni rezervni deli za traktor IMT, na voljo imamo tudi napredne storitve, ki v končni fazi ponujajo kar najboljši učinek.